Sommarpyssel

Härligt sommarpyssel

Av Helene Holmstedt Foto Martin Cederblad
Här får du tips på roligt sommarpyssel för en smartare och snyggare tillvaro.

lantliv.com ger enkelt dukningstips1. DUKA FINT. Gästerna brukar uppskatta att få sätta sig till ett riktigt vackert dukat bord och det är inte svårt att få till. Kökshanddukar blir rejäla och snygga servetter. Vik dem och lägg på tallriken. Ett par blommor, här riddarsporre och tistel, ovanpå servetten blir pricken över i.

lantliv.com ger enkelt sommartips: kyl drycken i havet
2. NATURENS KYLSKÅP. Är ni många räcker ofta kylen inte till för att hålla all dricka kall. Placera flaskorna i en metallkorg, den här kommer från Korbo och kostar 780 kr. Fäst ett långt rep i handtaget och sänk ner i havet eller sjön.

lantliv.com ger enkla sommartips: Krokar ger förvaring vid uteköket
3. SMART FÖR UTEKÖKET. Häng enkla s-krokar på uteköket så blir det enkelt att hålla ordning på pannor, durkslag och grillbestick. S-krokarna från Ikea kostar 9 kr för 5 stycken.

lantliv.com tipsar om hur du förnyar dina trasmattor med färg4. SOM NYA. Fynda trasmattor på loppis och färga dem efter tycke och smak. De här blev denimblå. Textilfärgen fäster på naturfibrer som bomull och lin, däremot inte på syntetmaterial. På den högra mattan blev det därför en ljusgrön rand, en fin kontrast till det blå.

lantliv.com ger enkla sommartips: Sängen dubblar som soffa
5. TVÅ I ETT. För att spara plats i sommarhuset kan du låta sängen dubblera som soffa dagtid. Sy eller köp ett överkast i ett kraftigt tyg och slösa med matchande kuddar.

lantliv.com ger enkla sommartips: annorlunda krukor till dina örter
6. KRYDDA MED GRÖNT. Örter är inte bara gott att ha i maten, de är ju en så fin inredningsdetalj också. Sätt dem i oväntade krukor som ett gammalt litermått så blir det extra personligt.

lantliv.com ger enkla sommartips: fixa köksförvaring med krokar
7. DET HÄNGER PÅ KROKEN. Förvaring kan man aldrig få för mycket av. Sätt upp en lång rad med krokar, här Svartsjön som kostar 19 kr/st från Ikea, och häng upp dina finaste köksredskap. Praktiskt och snyggt på samma gång.

LÄS OCKSÅ:

 

BBenhanced-1317-1414778347-1_lowres

5 sätt att förnya med tapeter

Det är bara fantasin som sätter gränser!

2278b424

Semesterpyssel: Gör dina korgar ännu finare genom att doppa dem i färg

Doppa vackra korgar i färg – superenkelt och supersnyggt!

tjära

Tjära – naturlig impregnering från skogen

Trätjära är ett av Nordens äldsta träskyddsmedel, som använts på både slott och koja. Så här behandlar du trä med tjära