Tips på nyårsdukning

10 fina idéer till dukningen på nyår

AV BETTINA BIEBERSTEIN LEE
Det är inte svårt att skapa stämning inför nyårsfesten!  Satsa på naturligt pynt, mängder av levande ljus och fina placeringskort, så känner sig gästerna välkomna. Skål!
Bild från Stylizimoblog.com

Bild från Stylizimoblog.com

1. Piffa med pompoms. Häng upp några pompoms i taket och lägg några mitt på bordet. För an sobrare stil välj naturtoner. El ljusslinga och sugrör till bubblet blir pricken över i:et.

Bild från Sheerluxe.com

Bild från Sheerluxe.com

2. Naturligt vacker. En grov linneduk matchas med vacker handgjord keramik. Som underlägg tipsar vi om ett akvarellpapper! Varje gäst får en liten gren på sitt kuvert som knyts med ett enkelt band.

Bild från 36thavenue.com

Bild från 36thavenue.com

3. Placera glaset. Låt varje gäst få en liten stjärna med sitt namn på som du enkelt fäster på en tandpetare. Köp färdiga stjärnor i hobbyaffären eller klipp ut efter t ex en pepparkaksform som mall.

Bild från 1000threadsblog.com

Bild från 1000threadsblog.com

4. Vintergrönt till bordet. Till den rustika dukningen passar några vintergröna kvistar, t ex eukalyptus som man lägger som en girlang mitt på bordet. Komplettera med vita ljus i glas i mängder.

Bild från dropdeadgourgeousdaily.com

Bild från dropdeadgourgeousdaily.com

5. Grafiskt. Blanda olika svartvita mönster och skapa en personlig och lekfull dukning. En kvist med röd t ex ilex piffar lite extra. Bordsplaceringen fixar du snabbt genom att knyta ett snöra runt tallriken och fästa en söt namndekorartion mitt på.

Bild från annixen.blogspot.se

Bild från annixen.blogspot.se

6. Sötaste placeringskortet. Klipp ut en stjärna i papp, t ex efter en mall från en pepparkaksform och skriv namnet på gästen med silverpenna. Fäst stjärnan på en liten kotte. Klart!

ffba82cbb59477ae2ea54edd17d7cd4d

Bild från lekkerfrisss.blogspot.nl

7. Stjärnklart. En försmak av våren som komma skall. Sätt en kvist (till exempel magnolia som på bilden) i en glasflaska och häng upp några vita stjärnor.

bc77732936e38fb93e20ef539642fa3b

8. Sött flaggspel. Önska dina gäster gott nytt år med en girlang. Gör en mall av svart papper och klipp ut ”flaggorna”. Klistra på guldbokstäver och fäst allt med små klädnypor på ett guldsnöre. Material till flaggspelet finns på hobbybutiker, t ex Panduro.

Bild från tinrooffarmhouse.blogspot.com

Bild från tinrooffarmhouse.blogspot.com

9. Smycka väggen med girlang. Kottar kan man ha till mycket! Gör en vacker väggdekoration genom att trä kottar och blad från en vintergrön växt på ett snöre – vips har du en söt girlang att hänga på väggen till nyårsfesten!

Mer härlig inspiration till nyår!

 

 

rosor_utvald

Fantastisk trädgård full med rosor

Titta in i den här helt makalösa rosträdgården!

Grythyttans Gästgivaregård

5 mysiga hotell i vår

Samla kraft och energi med en härlig helg på hotell

Lantliv.com visar 7 härliga pergolor.

Bygga pergola – här får du inspiration

Vem drömmer inte om en fantastisk pergola att fika under härliga sommardagar?

Elin Unnes, rockjournalist och odlande författare till The secret gardener foto Klas Sjöberg

Elin Unnes – rockskribenten som blev odlare

Läckert svarta grönsaker och blommor i en vildvuxen kombination

20a_lowres1-670x1007

Skånsk trädgårdsoas

I en gammal äppelodling i Skåne har Eva Mathiasson skapat en fantastisk trädgård med vackra vindskydd, gångar och gröna rum