Tips på nyårsdukning

10 fina idéer till dukningen på nyår

AV BETTINA BIEBERSTEIN LEE
Det är inte svårt att skapa stämning inför nyårsfesten!  Satsa på naturligt pynt, mängder av levande ljus och fina placeringskort, så känner sig gästerna välkomna. Skål!
Bild från Stylizimoblog.com

Bild från Stylizimoblog.com

1. Piffa med pompoms. Häng upp några pompoms i taket och lägg några mitt på bordet. För an sobrare stil välj naturtoner. El ljusslinga och sugrör till bubblet blir pricken över i:et.

Bild från Sheerluxe.com

Bild från Sheerluxe.com

2. Naturligt vacker. En grov linneduk matchas med vacker handgjord keramik. Som underlägg tipsar vi om ett akvarellpapper! Varje gäst får en liten gren på sitt kuvert som knyts med ett enkelt band.

Bild från 36thavenue.com

Bild från 36thavenue.com

3. Placera glaset. Låt varje gäst få en liten stjärna med sitt namn på som du enkelt fäster på en tandpetare. Köp färdiga stjärnor i hobbyaffären eller klipp ut efter t ex en pepparkaksform som mall.

Bild från 1000threadsblog.com

Bild från 1000threadsblog.com

4. Vintergrönt till bordet. Till den rustika dukningen passar några vintergröna kvistar, t ex eukalyptus som man lägger som en girlang mitt på bordet. Komplettera med vita ljus i glas i mängder.

Bild från dropdeadgourgeousdaily.com

Bild från dropdeadgourgeousdaily.com

5. Grafiskt. Blanda olika svartvita mönster och skapa en personlig och lekfull dukning. En kvist med röd t ex ilex piffar lite extra. Bordsplaceringen fixar du snabbt genom att knyta ett snöra runt tallriken och fästa en söt namndekorartion mitt på.

Bild från annixen.blogspot.se

Bild från annixen.blogspot.se

6. Sötaste placeringskortet. Klipp ut en stjärna i papp, t ex efter en mall från en pepparkaksform och skriv namnet på gästen med silverpenna. Fäst stjärnan på en liten kotte. Klart!

ffba82cbb59477ae2ea54edd17d7cd4d

Bild från lekkerfrisss.blogspot.nl

7. Stjärnklart. En försmak av våren som komma skall. Sätt en kvist (till exempel magnolia som på bilden) i en glasflaska och häng upp några vita stjärnor.

bc77732936e38fb93e20ef539642fa3b

8. Sött flaggspel. Önska dina gäster gott nytt år med en girlang. Gör en mall av svart papper och klipp ut ”flaggorna”. Klistra på guldbokstäver och fäst allt med små klädnypor på ett guldsnöre. Material till flaggspelet finns på hobbybutiker, t ex Panduro.

Bild från tinrooffarmhouse.blogspot.com

Bild från tinrooffarmhouse.blogspot.com

9. Smycka väggen med girlang. Kottar kan man ha till mycket! Gör en vacker väggdekoration genom att trä kottar och blad från en vintergrön växt på ett snöre – vips har du en söt girlang att hänga på väggen till nyårsfesten!

Mer härlig inspiration till nyår!

 

 

Lantliv_tradgard_Titti_katt_hus

Lekfull och sagolik trädgård

Trädgården hjälpte Titti tillbaka till livet efter att hon hade gått in i väggen. På den åländska landsbygden har hon skapat en lekfull, personlig och sagolik miljö

Trädgård

Så får du en gammeldags trädgård

Trädgårdsexpertens bästa tips

Kjol_Lantliv

Här hittar du den vackra kjolen på Lantlivs omslag

Den vackra kjolen på Lantlivs omslag blev otroligt populär

Lantliv.com visar sex sagolika trädgårdsidéer

5 fantastiska (och annorlunda) trädgårdsidéer

De här fantastiska kreationerna i trädgården är helt sagolika!

Inskickad av Ann Harley.

Läsarnas fina jordkällare

Vi är många som drömmer om att ha en jordkällare hemma på tomten. Här är några jordkällare som våra läsare skickat in