På den härliga sajten Fixat hittade vi fem helt fantastiska trädgårdsidéer! Vilken skulle du kunna tänka dig?

1. Låt naturen ta över
Duka ett kalasfint bord och låt naturen ta över. Börja med att lägga gamla tidningar under duken. Mixa sedan en flaska öl med 1 matsked socker och en liter hackad mossa. Vattna duken och tidningarna och bred ut mossvällingen över duken. Om bordet står i skuggan börjar mossa till slut växa på den fuktiga ytan. Duka med porslin som fylls med små torvor av ogräs. Strunta i finväxterna, här krävs tåliga plantor som nässla, maskros och kvickrot. Stolsitsarna kan täckas med utskurna bitar av grässvål. Skulle svålen få med sig en eller annan späd björkplanta är det bara en bonus.

Lantliv.com visar sex sagolika trädgårdsidéer

2. Fyll byrån med fetbladsväxter
Den har varit med ett tag, den gamla byrån. Det syns på den avflagnande lacken på lådornas framsidor. Faneret tål inte mycket vatten innan det börjar spricka och spreta. Därför är den här planteringen genial. Lådorna är fyllda med fetbladsväxter som planteras i näringsfattig, grusig jord. Fetbladsväxterna lagrar sitt vatten i bladen. Därför behöver de vattnas lite och sällan så risken för vattenstänk och kladd är minimal.

Lantliv.com visar sex sagolika trädgårdsidéer

3. Bada i blommor
Det gamla badkaret blir trädgprdens snyggaste blomlåda. Ta ur proppen, annars blir det geggamoja av jorden när det regnar. Häll sedan grus eller lecakulor i botten till dränering. Ovanpå ska planteringsjorden hällas i men det blir fruktansvärt mycket om du ska fylla hela. Ett bra tips är att lägga stora stenar, gamla plastkrukor eller stora stycken frigolit på dräneringslagret, lägga en duk ovanpå och sedan fylla jord upp till kanten. Plantera till sist blommorna. Här har man valt penséer, petunia och snöflinga.

Lantliv.com visar sex sagolika trädgårdsidéer

4. Vacker stol
Taklöken har huvudrollen här och det är inte underligt. Det krävs bara ett tunt jordlager på sitsen för att den ska sitta kvar på stolen och faktiskt frodas där. Vattna sparsamt. Taklök och de andra suckulenterna i arrangemanget mår sämre av ösregn i bladrosetten än av en släng torka.

Lantliv.com visar sex sagolika trädgårdsidéer

5. Sitt fint i en riktig kvalitetsmöbel
Chesterfieldsoffan avslutar jordelivet som blomkruka. De håller i en evighet och lite till. De gedigna, engelska lädersofforna har stadig klädsel och en rejäl träram i botten. Här gör soffan sin ägare en sista tjänst. Träramen är fylld med planteringsjord. När de dubbla pingstliljorna har blommat över tar lavendel som planterats emellan lökarna över.

Lantliv.com visar sex sagolika trädgårdsidéer

6. Sov på en blombädd
Varför inte spela grannarna ett spratt när du ändå leker med möbler ute i trädgården. Här har den gamla sängen fyllts med blommor i två nivåer. I mitten bildar vita och rosa petunior en bullig kulle, som om någon låg där under lakanet.
Runt om spretar plantor av fuchsia i grönt med rosavita droppar.

Lantliv.com skriver om sagolika idéer till trädgården

Bildkälla: Boredpanda.com

Fler härliga trädgårdsidéer på lantliv.com:

NUVARANDE 5 fantastiska (och annorlunda) trädgårdsidéer
NÄSTA Trend 2017: Framtidens kök blickar framåt – men också och bakåt