Renovering och heminredning
Bli av med sladdar och skräpig post, få ordning i redskapslådan och maxa arbetsytan med dessa supersmarta idéer.

Alla drömmer vi ju om smarta kökslösningar som frigör arbetsutrymme och skapar plats för alla prylar. Men hur stora och välordnade våra skafferier och skåp än är, finns det alltid en massa saker vi inte vet var vi ska göra av. Här följer åtta kreativa köksmöjligheter som ger ditt kök det där lilla extra.

KitchenCraft

Följ receptet
Om du föredrar dagens moderna teknik över den gamla hederliga kokboken kan du hämta inspiration här. I detta kök har man nämligen byggt in en smidig iPad-hållare under väggskåpet bredvid spisen. Hållaren är perfekt placerad för att du ska kunna följa recept och lyssna på musik samtidigt som du svänger ihop en fantastisk måltid.

Classic Shaker Style Kitchen - Granite Benchtops

Popup-uttag gör susen
Inte vill man väl ha sladdar som slingrar sig huller om buller i köket? Genom att installera ett popup-uttag minskar du antalet utsträckta sladdar och gör det lättare att få ström till exempelvis din köksö. Uttaget smälter fint in i bänken när du inte använder det och ploppar lätt upp när du behöver koppla in en matberedare eller elvisp.

Chilliwack Central

Samla ihop prylarna
Det här smarta skåpet specialgjordes av Starline Cabinets för en familj som behövde hjälp att organisera och samla alla viktiga saker på ett och samma ställe. Sidan av skåpet kan öppnas på två vis och innehåller förvaringsmöjligheter för både nycklar och post. Dessutom kan alla i familjen hålla koll på betydelsefulla händelser på whiteboard- och korktavlan.

3518 Lakeway Dr

Dolda eluttag är allas dröm
En arbetsyta fri från elektronik – visst vore det något? Lösningen kan vara denna smarta kökslåda, med inbyggda eluttag, som håller elektroniken borta från matlagningskaos och skadande vätskor. Vill du skapa en liknande låda hemma hos dig ska du tänka att bygga in en plastventil eller rent av borra hål så att luften kommer in. Elektroniken kan nämligen bli väldigt varm när den laddas och för att förhindra att det börjar brinna är det bra att låta luften cirkulera. Be alltid en elektriker om hjälp.

Creative Utensil Storage

Stående förvaring
När skåpet är stängt ser det ut att innehålla tre helt vanliga lådor. Men när man öppnar de två översta ser man att så inte är fallet. Bakom luckan döljer sig en praktisk lösning för de lite längre köksredskapen. De har placerats i upprätt position, vilket gör att de är lätta att hitta och nå samtidigt som man lagar mat.

Haight Ashbury

Rullande köksdel
Det är vanligt med köksöar på hjul, men detta lilla genidrag går ett steg längre. Kökslådan, som har små hjul undertill, går att dra ut och placera precis vart man vill. Behöver man den inte längre är det bara att rulla tillbaka den under köksbänken, visst är det smidigt? Bakom designen står byggentreprenörerna på Mascheroni Construction.

Rancho Santa Fe, California

Tänk på djuren
Matskålen till hunden eller katten kan lätt hamna i vägen. Men med en konstruktion likt den på bilden behöver man inte oroa sig för det. Här sitter skålarna fast i köksön och djurmaten förvaras i lådan precis ovanför – smart och praktiskt.

Wenge and White

Utnyttja hörnen
Kök är kända för att ha knepiga hörn. Glenvale Kitchens har skapat denna design som löser problemet och gör det lätt för alla att komma åt sakerna som finns i lådorna. Lådorna finns dessutom i olika storlekar, vilket gör att det blir mycket enklare att organisera i köket.

Få mer köksinspiration!

Renovering och heminredning
NUVARANDE 8 smarta kökslösningar du aldrig skulle kommit på själv
NÄSTA 5 vackra höstpyssel