22_237065

Barnrum – 8 fantastiska inredningar

AV ANN-CATHRINE JERNSTRÖM BROLIN OCH BETTINA BIEBERSTEIN LEE
Här är 8 härliga barnrum ur tidningen Lantlivs reportage – vilket blir din favorit?

Läs också: 8 idéer för barnrum med två barn

Lina_och_Andreas_i_Hjo_68871Barnrum 1. Smart lösning under taket. Vem vill inte krypa till kojs i den här mysiga hörnan? Här har man utnyttjat bjälkarna till förvaring och gömt lampsladden bakom. Den genomgående vita färgen och att sängen har måttanpassats gör att barnrummet känns större. Styling Anna Truelsen, foto Jonas Lundberg. @linajoha

19bBarnrum 2. Ränder i blåvitt. Skapa harmoni med textilier i blått och vitt och blanda gärna ränderna på längden och tvären. Den fina råsponten på fondväggen förstärker mönstret. En snygg gammal järnsäng passar lite större barn och håller långt upp i skolåldern. Dagtid förvandlas sängen till dagbädd, bra när kompisar kommer på besök. Tips: Sätt upp en både kul och dekorativ repstege i dörrkarmen! Perfekt för aktiva ungar. Styling Susanne Kings, foto Magdalena Björnsdotter.

Läs också: Mysiga hörnor till ditt barnrum

CF028588Barnrum 3. Romantisk dröm. Måla en antik utdragssäng i vitaste vitt och matcha med rosa textilier. Här finns dessutom plats för ett syskon eller övernattande kompis i sängen bredvid. Sänggavlarna behöver inte vara likadana, så länge allt är målat i vitt. Styling Cecilia Svensson, foto Lina Tengvall.

Lina_och_Andreas_i_Hjo_68880Barnrum 4. Grönt är skönt. Just grönt är en färg som passar både pojkar och flickor. Perfekt också om syskon ska dela rum. Här har en underbar fondtapet med motiv från skogen satt tonen i hela rummet. Att mattan ser ut som gräs är en bonus! Styling Anna Truelsen, foto Jonas Lundberg. @linajoha

ElnaBarnrum 5. Kära gamla ting. Här får barnrummet karaktär genom fina gamla detaljer. En gunghäst, en antik utdragssäng och inte minst den fina dörren. Styling Gúa Hlìfarsdóttir, foto Sofi Sykfont.

Läs också: 8 fantastiska kojor att leka och drömma i

22_237065Barnrum 6. Det enkla är det fina. Skapa ett lugn för de allra minsta. Med vit bas, en trälåda med leksaker och böcker placerade som i ett tittskåp blir det här barnrummet både harmoniskt och modernt. Den röda lampan blir som pricken över i:et. Styling Cia Wedin, foto Anna Kern.

23_237059Barnrum 7. Var sak på sin plats. Förvaring är A och O i barnrummet. Satsa på en snygg byrå där du gömmer det som inte behöver stå framme. Snygga krokar på väggen i barnvänlig höjd lär barnet att hålla ordning själv på både kläder och annat smått och gott. Styling Cia Wedin, foto Anna Kern.

Läs också: Så får du ett mysigt barnrum

35_MG_3620Barnrum 8. Rum att växa i . En mysig skrivhörna är perfekt för det lite större skolbarnet. Se till att det finns bra belysning och förvaring. En magnettavla är smart för både inspiration och viktiga små papper. Fler stolar inbjuder till samvaro. Styling Elisabeth Kruse/Glotti, foto Kira Brandt.

Etiketter: Barnrum
hinkar

Spännande hinkar – 11 kul inredningstips

Att använda en tennhink i inredningen är inte bara praktiskt, det kan ge hemmet en rustik charm

Lantliv, barnrum, telegraph.co.uk_lowres

7 sätt att pigga upp ditt barnrum

Tips och inspiration för de små

barnrum_utvald

8 mysiga barnrum

Med fiffiga lösningar kommer man långt utan att byta ut det man redan har

verandor

Drömverandor: 9 fantastiska stilar

Drömmen om en veranda gror inom många av oss, och det finns mängder av stilar att välja bland. Vi tipsar om 9 härliga stilar

2

10 sätt att inreda med stegar

Låt en fin stege ta din inredning till nya höjder