Renovering och heminredning
Från lagerlokalen till vardagsrummet – en rustik lastpall kan användas på en mängd kreativa sätt.

För många är en lastpall inget mer än… just en enkel lastpall. Men på senaste tiden har lastpallar dykt upp mer och mer i inredningsvärlden, som bord, hyllor, tv-möbler eller till och med gungor. Den rustika träpallen kan komma i många funktionella och kreativa utföranden så låt oss inspirera dig med 9 olika exempel på hur du kan ta in lastpallen i din inredning!

Santa Ynez

Stabil bakgrund
Upptäck en ny typ av sänggavel som lyfter atmosfären i ditt sovrum. Utöver sänggavelns estetiska fördelar så fungerar den även som en förvaringsplats. Häng upp saker mellan lastpallens springor eller placera prylar längst upp som prydnad.

Artist office / workshop

Glasklart exempel
Placera två pallar på varandra och fäst sedan fyra hjul på undersidan – vips, så har du ett soffbord som enkelt går att förflytta i rummet. Mellan lastpallarnas nivåer får du plats att förvara böcker, tidningar eller något annat tjusigt som förtjänar att visas upp mellan spjälorna. Vill du göra soffbordet en smula mer elegant? Lägg på en glasskiva! Hos glasmästaren kan du beställa en skiva som passar bordets mått.

Santa Ynez

Moodboard
En bit av en målad lastpall fungerar fint som anslagstavla vid skrivbordet eller pysselhörnan. Du kan fästa tygprover, foton, vackra tapeter eller vad du nu inspireras av. När materialet redan är återvunnet och har patina behöver du inte vara lika orolig att ytan ska bli sliten om du spikar eller häftar upp saker.

Plateau Mont-Royal

Stilrent i sovrummet
I ett klassiskt och enkelt sovrum kan en sänggavel vara det enda som behövs för att ge rummet en personlig touch. Perfekt budget-tips för den händige eller återvinningsentusiaster.

Altbau & modern in Köln

Måla för en annorlunda look
Ett soffbord kan komma i många olika utföranden. Runda, höga eller i olika material – den enda gemensamma nämnaren är att ytan bör vara stabil nog att placera kaffekoppen och annat på. När du bestämt dig för att pyssla ihop ett soffbord av en lastpall kan du också överväga att måla soffbordet i någon härlig kulör. Vitt neutraliserar den rustika lastpallens originalutseende och smälter in väldigt bra i det här ljusa vardagsrummet. Men se till att slipa och sandpappra pallens ovansida först, om du inte vill ha ett rufft, vitt utseende.

Eclectic Bedroom

Istället för sängben
Längs med golvet kan det vara kallt och dragigt att sova, så en enkel variant för att få upp madrassen är att placera den på lastpallar. Kombinera med en stoppad sänggavel och mjukt bäddlinne för att kompensera det rustika träet.

Bermondsey House

Lätt gjort
Det är faktiskt busenkelt att göra ett soffbord av en eller flera lastpallar. Börja med att skura av den med en hård borste och målartvätt, sandpappra om du vill och avsluta med att skruva på hjul. Du väljer själv hur hjulen ska se ut men lite rejälare varianter kompletterar industrilooken. Du hittar passande hjul på närmsta byggvaruhus eller hos exempelvis Clas Ohlson.

Светлая квартира историческом центре Петербурга

Två storlekar
De svenska original-lastpallarna finns vanligtvis i två storlekar: helpall, 800 mm x 1200 mm, och halvpall, 800 mm x 600 mm. Om den större varianten tar för mycket plats kanske en mindre är ett bättre alternativ. Här har man inrett med eklektiska inslag som bryts av med den rustika pallen.

Creating my home

Gunga för drömmare
Dröm dig bort till varmare väder och låt dig inspireras av en gunga som är skapad av en lastpall, två kraftiga rep och några rejäla knutar. Med naturen som inramning bjuder gungan in till många härliga avkopplande stunder med benen dinglandes ner mot marken. Tänk på att trädets gren bör vara relativt tjock och lång så att gungan får plats och blir stabil. Till sist – addera några mysiga filtar och kuddar för att skapa en bekväm sittplats och för att ge gungan en bohemisk känsla.

Mer inspiration:

Renovering och heminredning
NUVARANDE Gör det själv: Bygg om en lastpall på 9 sätt
NÄSTA 8 smarta kökslösningar du aldrig skulle kommit på själv