Renovering och heminredning
Undvik att tidningarna hamnar huller om buller i ditt hem – här är de bästa tipsen för kreativ förvaring!

Magasin och tidningar staplas snabbt upp i slarviga högar om du inte har hjärta att slänga dem när de är färdiglästa. Men så behöver det inte vara. Det finns massor av dekorativa sätt att förvara tidningarna på, som också bidrar till att ge ditt hem personlighet och själ – vi visar dig hur.

Rose Boelsmand

Använd tidningar som stilleben
Tidskrifter är fantastiska att använda som små dekorativa stilleben i inredningen. Så samla ihop en liten hög med magasin och placera sedan en växt, prydnadssak eller ljusstake ovanpå.

TIPS:
Välj vilket magasin som ska ligga överst utifrån vilka färger som fungerar bäst med de andra elementen – det bör vara samma färgtoner för en harmonisk effekt, eller föredrar du kanske ett stilleben med färgkontraster?

Sekelskiftesdröm...

Grafik på väggen
Dina tidningar blir riktigt snygga i ett tidningsställ på väggen, där ditt favoritomslag får vara det som pryder rummet. I denna svenska Helsingborgslägenhet har man valt ett grafiskt tidningsställ från House Doctor. Detaljen finns i tre olika varianter, som med fördel kan kombineras, om du har många tidningar.

Ekdungevägen Hus 1

Bygg en möbel
Skapa en bänk utav en planka som du lägger på två tidningshögar. Du kan enkelt och flexibelt anpassa tidningsbuntarna tills du uppnår önskad höjd. Bänken kommer vara perfekt i hallen, vardagsrummet eller sovrummet, och ge varje utrymme en personlig touch.

TIPS:
Du kan använda samma metod för att skapa ett dekorativt soffbord med 4 buntar tidningar som ben. Vill du verkligen dra nytta av de vackra tidskriftsomslagen, kan du välja en glasskiva och byta ut de översta tidskrifterna allteftersom, för att skapa en ny stämning eller ändra färgsättningen.

Scandinavian style on a budget in a small city apartment

En korg full av tidskrifter
En trådkorg är både en snygg och praktisk förvaring av dina tidningar. Den tar inte upp alltför mycket plats och är lätt att flytta runt, samtidigt som dina tidningar i kombination med korgen blir till ett dekorativt inslag i inredningen.

TIPS:
Välj en flätad korg eller en låda, om det passar din inredning bättre.

Bedroom side table

Hylla och tidningsställ i ett
En lösning, som hyllan Edgy från Maze, erbjuder både tidningsförvaring och en plats att ställa väckarklockan – perfekt bredvid soffan eller som nattduksbord.

Berlin - Private Studio Apartment

Dekorativa galgar
Visste du att galgar kan användas till mycket mer än kläder? Slå in en spik i väggen och häng upp galgar med dina favorittidningar hängandes på – och byt ut tidningarna utefter vilken look du känner för.

LIVING ROOM

Har du ett exponerat rör eller liknande som dina galgar kan hänga på, kan det bli den perfekta förvaringslösningen för dina tidningar. Magasinen tar då inte upp någon plats på golv, hyllor eller bord, men blir ändå en fin detalj i din inredning.

Drejargatan

Tidningar i travar
Har du en rejäl samling tidningar kan du stapla dem på varandra och sedan använda stapeln som ett litet bord bredvid sängen eller soffan. Placera en lampa, planta eller några små värmeljus ovanpå, precis som om det vore ett sängbord – du sparar pengar och får användning för dina färdiglästa tidningar på bästa sätt.

Cool lejlighed på Nørrebro

Spänn fast dina tidningar
Knyt ett bälte runt magasinen och ha den bundna stapeln liggande som dekoration på golvet. Det ger en lätt rå look, och gör du högen tillräckligt stor kommer den också fungera perfekt som en extra liten pall när du saknar sittplatser.

My House

Multifunktionell stege
En stege är både ett smart och funktionellt element i din inredning. Den tar inte upp så mycket plats, men är perfekt för att hänga dina tidningar på. Har du en trappstege kan du alternativt ställa högar av tidningar på de breda avsatserna.

LÄS OCKSÅ:

Renovering och heminredning
NUVARANDE INREDNINGSTIPS: Så använder du snygga tidningar i din inredning
NÄSTA Karin Broos skapande liv i skolhuset