Renovering och heminredning
Myshörnor i ditt barnrum är perfekta för sagoläsning, att spela spel i eller bara just mysa. Kolla in dessa varianter.

Ett alldeles eget litet krypin i barnrummet, där man kan leka eller varva ner ett tag, står nog på många barns önskelista. Hörnorna kan vara av både enkla och mer avancerade slag, placerade i barnrummet eller i vilket rum som helst där det finns tillräckligt med utrymme. Här har vi samlat ihop 8 lekfulla exempel som garanterat kommer att inspirera såväl vuxna som barn. Vilken är din favorit?

Traditional Kids

1. Inbyggd hörna
Det kan vara bra att redan i planeringsstadiet av ett barnrum fundera på hur myshörnan ska se ut och var den ska placeras. En platsbyggd variant, likt den i barnrummet på bilden, sparar dyrbar golvyta samtidigt som den erbjuder ett par extra förvaringsmöjligheter. Dessutom kan barnet själv välja om hen vill ha lite ensamtid eller inte, och då dra för draperiet eller låta det vara öppet. Kanske kan detta vara perfekt för just din familj?

Westhampton Beach Playhouse

2. Flyttbara tält
Ett tipitält har stått på mångas inköpslista de senaste åren, och det är inte så konstigt då det är en utmärkt plats för barnen att skapa fantasifulla lekar, stänga in sig för sagoläsning och sova gott. Varianter i härliga färger och mönster, som den randiga i detta rum, kan vara extra roliga att plocka in.

Träum Süss

3. Klättervänligt
Många barn gillar krypin som är placerade en bit över marken, dit de får klättra någon meter för att nå upp. Är ditt barn en av dem? Om svaret är ja, kan denna upphöjda myshörna, skapad av arkitekterna på Atelier ST, vara perfekt som inspiration. Hörnan, som har gott om plats för kuddkrig, är utrustad med ett mini-bibliotek för ostörd läsning. Med nischer, lådor och skåp både under och över myshörnan blir platsen dessutom ett riktigt förvaringsunder.

Queenscliff Apartment

4. Stuga i rummet
En liten inomhuslekstuga kan också bli den ultimata myshörnan för de små. Se bara på denna charmiga variant, som fungerar precis lika bra för lek som för avslappning. På nästa bild ser du hur stugan ser ut inuti.

Westhampton Beach Playhouse

5. Kuddrum
Oavsett om barnrummet är stort eller litet kan man hämta inspiration från denna fluffiga yta, där man placerat kuddar och en madrass längs med en hel vägg. Här kan de små leka vilt, ta en tupplur och tack vare de gula justerbara lamporna kan de också läsa sagor tills det är dags att sova. En lösning likt denna behöver inte kosta skjortan, allt du behöver är ju bara en madrass, ett stort gäng kuddar och en bra läslampa så är hörnan redo att användas.

Three Corners Residence
The home of Romy and Ilya

6. Ställe att hänga i
En hängande fåtölj kan också bli en avslappnande och lekfull plats för de små. Det finns flera olika varianter att välja mellan, här ser vi en i tyg och en annan i bambu.

Doran

7. Trädkoja utan träd
Vill man ha något riktigt lekfullt i barnrummet kan man satsa på en kojliknande myshörna. Lägger man dessutom ett par kuddar under själva kojan får man en extra plats för lek och läsning. Designen på bilden har skapats av J & J Design Group.

Modern familiy

8. Bänka er
Utrymmet under fönstret står ofta oanvänt så ta till vara på det genom att bygga in en bänk undertill och smycka den med mjuka kuddar och filtar – vips så har du skapat en utomordentlig plats för mys och läsning för såväl stora som små. Har du möjlighet så montera en bänk med plats för förvaring, så utnyttjar du utrymmet på bästa möjliga sätt.

Mer inspiration:

Renovering och heminredning
NUVARANDE Mysigt barnrum – 8 underbara krypin
NÄSTA Sticka mysigt till hemmet (eller köp!)