Svenskar är sämst i Norden på förvaring och att organisera i hemmet. Men det vi inte får plats med i garderoben eller förrådet kan vi ju alltid lägga i …

Varannan svensk känner sig frustrerad över dålig förvaring hemma enligt Elfas nya förvaringsrapport. Sex av tio säger dessutom att de skjuter upp att ta tag i oorganiserade förvaringsutrymmen vilket är högst andel i Norden. Vi är dessvärre inte heller särskilt effektiva med vår förvaring. Svenskar boende i villa använder i genomsnitt 31 kvadratmeter av sin boyta till förvaring. Är de här ytorna är oorganiserade äter de förstås upp dyrbara kvadratmetrar.

Vi har även en tendens att förvara prylar utanför våra hem. Fyra av tio förvarar ägodelar hos till exempel vänner, släktingar eller i ett hyrförråd.
En annan metod är att använda lite hmm …okonventionella förvaringsmetoder hemma. I Finland är det föga förvånande bastun som är det populäraste stället bland de lite mer okonventionella platserna för förvaring. Så vart trycker vi i Sverige in sakerna vi inte hittat någon bra plats till…? De populäraste platserna bland svenskar är:

1 Bilen 12% av oss förvara prylar i bilen
2 Badkaret/duschen står för förvaring hos 9% av oss
Ugnen är förvaringsplats för 9% av oss

Men så här kan vi ju inte ha det. Vi kan inte ha ugnen som förråd. Här kommer ett par riktigt smarta och snygga tips för förvaring.
3 smarta förvaringstips
10 sätt att får ordning i din hall

 

NUVARANDE Udda ställen svenskar använder till förvaring
NÄSTA 3 effektiva tips för att rengöra ugnen – utan kemikalier