1800-talshus på Gotland

Charmigt 1800-talshus på Gotland

Av Britta Wallin Foto Katarina Grip Höök
När formgivaren Synnöve Mork och hennes man Roger kom till Gotlandsgården Lilla Snögrinda blev de helt förförda – av såväl det vackra 1800-talshuset som av ägarens goda fiskgryta! De slog till direkt och fick ett härligt sommarliv på ön med plats för avkoppling, skapande i ateljén och goda middagar i ladan i lyktornas sken.

 

BS_Synnove_LLV1207-2

Från sonens rum på övervåningen ser man magasinet och ateljén i lummig grönska. Den muromgärdade uteplatsen vid ateljén är perfekt för sköna måltider. För Synnöve Mork innebär somrarna på Lilla Snögrinda avkoppling och inspiration till ny formgivning.

BS_Synnove_LLV1207-1

Hos Synnöve Mork är det öppen planlösning och ljusa toner som gäller. På nedervåningen har väggar slagits ut för att ge plats för umgänge. Blicken vandrar mellan fårskinn, kuddar och Synnöves samlarobjekt – stegar och glas i olika fomer.

BS_Synnove_LLV1207-8

Vilsam enkelhet råder i sovrummet. Skolplanscher med bokstäver gör sig fint ovanför järnsängarnas gavlar. Synnöve trivs i solstolen som bär hennes designade ränder.

BS_Synnove_LLV1207-7

Färgskalor, former och ytor. Synnöve inspireras av naturen i sin inredning. En gammal utdragssoffa, den allra första möbel Synnöve köpte till sig själv, har blivit sänggavel i sonens rum. Ett svartmålat golv kontrasterar mot allt det vita.

BS_Synnove_LLV1207-6

I ateljén finns ett stort ljust sommarrum med extra sovplatser till övernattande vänner. Pallar hör till Synnöves favoritmöbler. Här vita och staplingsbara.

BS_Synnove_LLV1207-5

På övervåningen ryms två sovrum och en liten arbets- och syhörna med arbetslampa i rött. Boningshuset som målats i en varmgrå ton omges av fruktträd, syren och ovanligare träd som rönnsumak.

BS_Synnove_LLV1207-4

I vardagsrummet flödar solljuset in över det helvita möblemanget. Två Klippansoffor står på rad med kuddar i Synnöves design. Väggen pryds av skolplanscher med växter från Kina.

BS_Synnove_LLV1207-3

Gröna blad från trädgården i en glasvas ger atmosfär åt hallen med en vackert gråmålad trappa. Vackra fönster med färgat glas och en handmålad blomstergirlang pryder husets ingång på verandan.

 

ANDRA HAR OCKSÅ LÄST:

 

Etiketter: Gotland
missionshus på gotland

Hemnettips: Sagolikt gammalt missionshus på Gotland

Nu ligger ett gammalt missionshus ute till försäljning. Kika in ett varsamt renoverat drömfritidshus

blommiga tapeter

10 blommiga tapeter som fixar lantliga stilen

Blommiga tapeter har blivit en stor inredningstrend. Här är 10 favoriter att inspireras av

lantligt drömhem

De flyttade till landet och byggde sitt drömhem

Andreas och Lisa flyttade tillbaka landet och byggde sitt drömhem

Annie-och-Jeppe_UTVALD

Från förfall till romantiskt drömhus

Anni och Jeppe Åkermyr förvandlade det förfallna stenhuset till ett ljust drömhus

FOTO S KINGS

Nybyggt sommarhus i gammal stil

Drömhus med en vidunderlig utsikt över de halländska fälten