lagno/038/sommar

Snickarglädje i skärgården

Av Elisabet Broomé Foto Cecilia Nordstrand
Ulrika Wallgren har förvandlat sitt trähus på Norra Lagnö utanför Stockholm till just det skärgårdsparadis med snickarglädje hon drömt om. Här njuter hon och de tre barnen av lantliv året om.

Prenumerera på Lantliv!

lagno/038/sommar

Köket har fått ommålade luckor och porslinsho från Ikea. En stor skål från Marocko har fyllts av örter.

lagno/038/sommar

Det vackra huset är byggt 1884 och nu återställt till sin forna glans, med plåttak och tidstypiska kulörer på fasad och snickerier.

lagno/038/sommar

Bullkalas för yngsta dottern Vide och kompisen Elin.

lagno/038/sommar

 Den gamla spisen är en tacksam värmekälla – inte bara vid strömavbrott.

lagno/038/sommar

Det antika köksbordet är litet, men som alternativ finns det stora matsalsbordet i rummet intill. De snygga stegstolarna är från Korg- och rottinglagret.

lagno/038/sommar

Det kombinerade vardagsrummet och matsalen har Ulrika målat med vit golvfärg med glans 80, som ger en extra tålig yta. Sittpuffar inköpta i Marrakech, Marocko.

lagno/038/sommar

 På ovanvåningen har Ulrika ett eget rum med vackra fönster och utsikt över barnens lekplats i trädgården. Detta är hennes lilla skrivar­stuga.

 

Ulrikas inredningstips:
Använd lugna basfärger som grått och beige på väggar.
Spara starkare färger till accessoarer.
Använd max tre färger per rum; det ger ett lugnare intryck.
Inte bara kulören är viktig utan även glans och färgtyp.
En glansig yta reflekterar ljuset.

Fler fantastiska hem:

stallet_ute

Det förfallna stallet blev ett fantastiskt drömboende

Robin förälskade sig i ett förfallet stall och förvandlade det till ett 
fantastiskt hem med massor av plats för livets goda för hela familjen att njuta av.

Annie-och-Jeppe_UTVALD

Från förfall till romantiskt drömhus

Anni och Jeppe Åkermyr förvandlade det förfallna stenhuset till ett ljust drömhus

Foto Ulrika Ekblom

Anna och Fanny Bergenströms fantastiska Gotlandsgård

Välkommen till kokboksförfattarna Anna och Fanny Bergenströms Gotlandsgård!

sommartorp_utvald

Det förfallna torpet blev ett älskat sommarställe

Läget mellan skog, berg och sjö fick Susanna att falla för det nergångna torpet som hon renoverade till ett älskat sommarställe

fäbod och Carolina Norén

Renovering är avkoppling för radioprofilen Carolina Norén

Radiorösten lockas av tystnaden vid fäboden