På den här sidan hittar du alla resor som Lantliv och Lantliv mat & vin arrangerar. Skrolla ner för att hitta resan som du är intresserad av!

 

Följ med på smakresa till Toscana!
Välkommen att följa med Lantliv mat&vin till den magiskt vackra landsbygden runt Montalcino i Toscana! Vi kommer att leta tryffel, plocka oliver, laga toskansk mat samt njuta av ett unikt besök med provning av prestigeviner och lunch på gården Col d’Orcia, som producerar prisbelönt brunello di montalcino. Lantliv mat & vins chefredaktör Cecilia Lübeck är med på hela resan.

hotellet

Följ med till Toscanas vackraste trakt! Landsbygden runt Montalcino präglas av böljande kullar, vingårdar, olivlundar och små medeltida byar. Det här är också hemvisten för ett av världens mest kända viner, brunello di montalcino. Vi bor på Relais Osteria dell’Orcia i Bagno Vignoni i Val D’Orcia. Det forna gästgiveriet med anor från 1500-talet är i dag ett fyrstjärnigt hotell med fantastiskt läge och 16 lyxigt lantliga rum. Här finns också en vacker trädgård, pool med utsikt över Val d’Orcia samt en förstklassig restaurang som lagar mat enligt toskansk tradition.

Great times with great friends

Dag 1: Lördag den 14:e oktober
Vi flyger med Norwegian till Rom och anländer 16.15. Vi åker sedan med vår buss till Montalcino och Relais Osteria dell’Orcia. Turen tar cirka 2,5 timme. Efter incheckning, välkomstdrink och genomgång av programmet så avnjuter vi middagen på hotellets restaurang La Vecchia Posta.

Dag 2: Söndag den 15:e oktober
Dagen startar med en härlig italiensk frukost. Sedan gör vi en utflykt till skogen i San Giovanni d’Asso och deltar i en spännande tryffeljakt med tryffeljägare och hundar. Vinprovning och lunch på ett vineri i närheten. Sedan väntar avkoppling på hotellet inför kvällens matlagningslektion, där vi får lära oss hemligheterna med det toskanska köket. Middagen vi lagat avnjuts med härliga viner från husets fina vinkällare.

olivskörd0

Dag 3: Måndag den 16:e oktober
Frukost. Besök hos en olivoljeproducent där vi får vara med på skörden, lära oss om pressningen samt prova oljor. Lunch avnjuts i olivlunden. På eftermiddagen finns tid att bara koppla av på hotellet och vid poolen, eller med en spabehandling. Mountainbikes finns att låna för den som vill utforska småvägarna i Val d’Orcia. Kvällen börjar med vinprovning i hotellets vinkällare. Middag i trädgården.

b

Dag 4: Tisdag den 17:e oktober
Nu är det dags för ett unikt besök på brunello-­vineriet Col d’Orcia som öppnar sina dörrar för Lantliv mat & vins läsare! Col d’Orcia är en av de äldsta etablerade vingårdarna i Montalcino och en prestigeproducent där stor vikt läggs vid hållbarhet och miljö. Alla vingårdar inom egendomen är sedan 2013 klassade som eko­logiska. 2016 röstade Sveriges främsta vinjournalister fram Col d’Orcia Brunello di Montalcino till ”Årets bästa röda vin”. Vår grupp kommer att få en rundvandring i den vackra vingården och i vineriet, där vi provar viner och äter lunch. Självklart finns det också möjlighet att köpa med sig viner hem. Efter besöket åker vi till den vackra medeltidsstaden Montalcino för stadsvandring, shopping och middag på en lokal restaurang.

still life Red wine ,cheese and prosciutto. Romantic dinner outdoors

Dag 5: Onsdag den 18:e oktober
Efter frukost och utcheckning så börjar vi vår resa hemåt. På vägen stannar vi hos en ostproducent där vi lär oss hur produktionen går till. Vi får också möjlighet att prova och köpa ostar, som till exempel den toskanska pecorinon. Sedan är det dags att bege sig vidare mot Rom och flygplatsen.

PRIS: 16 995 kr/person för prenumeranter. 17 995 kr/person för icke prenumeranter.

I PRISET INGÅR:
Reguljärflyg i ekonomiklass med Norwegian, t/r Stockholm–Rom.
Flygplanstransfer t/r, dagsaktuella flygskatter och bränsletillägg.
Busstransfer t/r till hotellet.
Boende på Relais Osteria dell’Orcia med del i dubbelrum. För information om boende i deluxerum eller svit mot tillägg, se lantliv.com.
Tryffeljakt
Matlagningskurs
Besök hos olivoljeproducent
Besök på vingården Col d’Orcia
Alla transfers enligt programmet
Svensktalande guiden Erik Olsson. Samtliga gemensamma måltider med dryck.

ingår ej i priset:
Personliga försäkringar.
Avbeställningsförsäkring.
Ej i programmet nämnda måltider och aktiviteter.

Boka och läs mer: 7Peppers.se eller kontakta Erik på erik@7peppers.se eller ring på 070-984 42 08.

——————————————————————————————————————————————

Rid och njut med Lantliv i Portugal

Välkommen att följa med på Lantlivs ridresa till Portugal! Vi bor på ett exklusivt boutiquehotell och stuteri där vi får rida vackra lusitanohästar. Stuteriet har hästar för alla – från nybörjarnivå till svår klass i dressyr. Njut varje dag av god Medelhavsmat och vin på haciendan. Vi besöker också en närliggande vingård. Lantlivs chefredaktör Anna-Lena Sventelius följer med på resan.

Vi är glada att presentera Lantlivs ridresa till Alentejo i Portugal som är speciellt framtagen för Lantlivs läsare. Vi bor på ett av Portugals mest välrenommerade stuterier och boutiquehotell, Monte Velho Equo Resort i den vackra regionen Alentejo, en och en halv timmes bilresa från Lissabon in i landet. Monte Velho är ett stuteri som sedan drygt tjugo år föder upp och utbildar lusitanohästar till svår klass i dressyr. Målet är att få fram vackra och trevliga hästar med utmärkta gångarter och hög ridbarhet.

Ridresa_Nyhetsbrev

Framgångarna på tävlingsbanorna visar att de har lyckats. För fyra år sedan öppnade familjen Lima Mayer portarna till sin vackra lantegendom Här får den avancerade dressyrryttaren möjlighet att rida lusitanohästar som är utbildade upp till Grand Prix.

För den mindre avancerade ryttaren eller nybörjaren finns lugna skolhästar att ta ridlektioner på och att rida på uteritter på stuteriets stora, vackra ägor. Ägaren och grundaren, Diogo Lima Mayer, är arkitekt och han har ritat stuteriet och designhotellet där alla detaljer är noga genomtänkta. Diogos önskan är att även gästerna ska få njuta av det bästa han vet: vackra hästar, vidunderlig natur och smakfull design och inredning.

Medelhavsmaten på haciendan är av högsta kvalitet och lagad med kärlek. Dagen börjar med en generös frukostbuffé. Lunchen består ofta av en matig sallad och till middag bjuds du på en välsmakande buffé med gott lokalt vin. Vi kommer också att besöka vingården Monte de Ravasqueira som har fått många utmärkelser genom åren. Resan är speciellt framtagen för Lantlivs läsare tillsammans med Horse Xplore som är arrangör. Horse Xplores VD Viveca Lord och Lantlivs chefredaktör Anna-Lena Sventelius är med på hela resan.

Ridresa till Portugal 15-18 september:

PRIS:
14 600 kr per person för prenumeranter.
15 600 kr per person för icke prenumeranter.

I PRISET INGÅR:
Reguljärflyg i ekonomiklass med TAP, t/r Stockholm–Lissabon.
Måltider ombord på flygningar.
Flygplatstransfer t/r, dagsaktuella flygskatter och bränsletillägg.
Transfer till hotellet/stuteriet.
Boende på stuteri och designhotell Monte Velho Equo Resort med del i dubbelrum.
Helpension inklusive vin till måltiderna.
Föredrag och rundvisning av stuteriets ägare tillika ordförande i Portugals Lusitanoförening samt en visning av gårdens dressyrhästar.
3 dressyrlektioner alternativt uteritter.
Besök och vinprovning på vingården Monte de Ravasqueira.

INGÅR EJ I PRISET:
Personliga försäkringar.
Avbeställningsskydd.
Ej i programmet nämnda måltider och aktiviteter.

För mer information och bokning hör av dig till: 

Kerstin Broström, kerstin.brostrom@bt.bonnier.se eller ring 08-736 53 23. 

——————————————————————————————————————————————

Exklusiv herrgårdshelg

Lantliv bjuder tillsammans med Countryside Hotels in till exklusiva champagnehelger med fredagskocken Mattias Larsson. Välkommen att njuta av en underbart lyxig helg där avkoppling, fantastisk mat, champagneprovning och lantlig herrgårdscharm står på menyn.

 

Mattias Larsson är din ciceron under kvällen.

Mattias Larsson är din ciceron under kvällen.

 

I PAKETET INGÅR ALLT DETTA:
Övernattning med frukostbuffé
Välkomstkaffe
Föreläsning av Mattias Larsson som är kock, kokboksförfattare och måltidsinspiratör
Champagneprovning
Fördrink (champagne)
5-rättersmiddag signerad Mattias Larsson
Champagnepaket till middagen
Tillträde till bastu/spa
PRIS:
2 795 kr per person med del i dubbelrum.
450 kr enkelrumstillägg.

VÄLJ MELLAN 6 FANTASTISKA BOENDEN:

DomleHerrgard

Dömle Herrgård, 16–17 september
En unik kombination av klassisk herrgårdskänsla, bröllopsromantik och toppmodern teknik. Dömle Herrgård har en anrik historia och den tidigaste dokumentationen går tillbaka till 1400-talet.

Stufvenas_framsida_sommar

Stufvenäs Gästgifveri, 23–24 september
Stufvenäs, med anor från tidigt 1800-tal, erbjuder en genuin herrgårdsmiljö med smakfull inredning i klassisk stil och förstklassig mat och dryck. Koppla av på Bansai Spa eller möt de natursköna omgivningarna där Örarevets naturreservat med barnvänlig badstrand väntar bara ett stenkast bort.

Bathus2

Nääs Fabriker, 7–8 oktober
Det stora bomullsspinneriet vid Sävelångens strand som i dag inhyser Nääs Fabriker Hotell & Restaurang, byggdes på 1800-talet. I dag omsluter delar av de gamla tegelväggarna ett av landets mest spektakulära hotell. Vackra omgivningar, spännande design, ett omtalat kök och den härliga sjöbastun garanterar att du kommer att njuta av din vistelse.

brosarp

Brösarps Gästgifveri och Spa, 21–22 oktober
Brösarps Gästgifveri, vid porten till det fagra Österlen, har varit en mötesplats för adel, präster, borgare och bönder sedan 1684. Här lever den äkta skånska gästgivartraditionen vidare, till detta kommer det skånska gemytet, trivseln och det goda skånska livet. Här blir omtanken påtaglig.

Basenberga

Båsenberga Hotell och Konferens, 11–12 november
Nära till det mesta är det på Båsenberga. Nära till tåget från storstan, nära till skogens tystnad och nära till avkopplande upplevelser. Den gemytliga, avspända atmosfären möter du runt varje hörn, i varje vrå. Hit kommer du för att belöna dig själv, för att ladda upp och hitta de goda tankarna och idéerna.

Tallberg

Tällbergsgården, 25–26 november
Vid Siljan i Dalarna har konstnärer och författare sökt sin inspiration sedan tidigt 1800-tal. Det är lätt att förstå när man väl är här. Tällbergsgården är ett hotell med gamla anor och som lyser av riktig dalaatmosfär. Här bjuds på god personlig service och en familjekänsla utöver det vanliga.

MER INFORMATION OCH BOKNING PÅ COUNTRYSIDEHOTELS.SE
CHB-Maison   Countryside_CMYK-(1)