Lantlivs favorit

9 FAVORITER FÖR HUDEN

REDAKTÖR THERÉSE OTTOSSON

Bäst mot torr vinterhud

Bästa boten mot torr vinterhud

Massera in ansiktet med några droppar ansiktsolja direkt efter duschen. Huden blir mjuk och len direkt och inte alls oljig som man kanske kan tro. Efter man applicerat oljan smörjer man på sin vanliga dagkräm. Ansiktsoljan i serien Rose otto innehåller antioxidanter, vitaminer och fettsyrorna omega 3, 6 och 9. Oljan skyddar mot uttorkning och fria radikaler. 375 kronor, Estelle & Thild.

En lätt och icke-fet olja är Replenishing moisturizing oil som innehåller extra jungfrulig arganolja. Huden blir mjuk och oljan efterlämnar en viss lyster till ansiktet. 395 kronor, Phenomé, Ecoliving.

Ansiktsoljan Face oil med nypon och aprikos gör huden len och smidig. Den är både fuktgivande och mjukgörande. 275 kr, organicoilco.se. Många av alla oljor som finns är innehåller ekologiska och naturliga råvaror men håll lite koll på vad de innehåller om det är ekologiska produkter du vill ha.

Skrubb för lenare hud

Skrubb för lenare hud

En skrubb att massera huden med tillsammans med varmt vatten. Klappa dig gärna torr efteråt. Huden känns mindre torr och blir mjuk och len. 250 kronor, The Body Shop.

PS. Det går även alldeles utmärkt att göra en egen kroppsskrubb med saker man har i skafferiet. Blanda till exempel matolja och socker och skrubba dig i duschen. Vill du lyxa till det kan du blanda i någon eterisk olja vars doft du gillar.

Elegant doft

En sprej med doft av vilda rosor och vanilj som går att använda som rumssprej men även för att fräscha upp doften i skåp och lådor. 123 kronor, Crabtree & Evelyn.

För frusna fötter

Med de här charmiga innetofflorna med kabelstickning och foder av fårskinn fryser man inte om fötterna på vinterkalla golv. 1 699 kronor, Ugg.

Lantlivs favorit

Ekologiska färger

Ögonskugga som är paraben- och parfymfri och som dessutom innehåller ekologisk jojoba och E-vitamin. Finns i flera färger. 129 kronor, organiqs.dk.

Lantlivs favorit

Sprid en härlig doft av linblomma med det här fina doftljuset. Brinner i cirka 40 timmar. 175 kronor, Durance/Saponi.

Mera fukt

En fuktgivande bad- och duschgelé och kroppslotion står högt på önskelistan i vinter. Blissful templetree är en exotisk serie som doftar jasmin och patchouli. Alla naturliga ingredienser är ekologiska. 240 kronor respektive 340 kronor, Molton Brown.

Etiketter: hudvård, skönhet, vinter
läsarresa till Sydafrika med Lantliv

Läsarresa: Upplev spännande Sydafrika med Lantliv

Följ med Lantliv på en drömresa till Sydafrika i vinets, naturens och det goda livets tecken.

Lantliv plus

8 anledningar att ladda ner Lantlivs app

Med vår nya app, Lantliv plus, har du som prenumerant ständig och gratis tillgång till allt vi erbjuder

Lusthus

Bygga lusthus? Här är 10 härliga varianter!

Middagsmys, ateljé eller yogaretreat – ett lusthus kan rymma vad du vill

"Vi ville bygga nytt i gammal stil" Foto Malin Lindner

Nybyggt drömhus i gammal stil

Johannas hus i Uppsala har öppen spis och spegeldörrar som i svunna tider