Drömmer du också om att bygga ett attefallshus på tomten? Lantliv väljer 9 yteffektiva och snygga varianter – alla är 25 kvadratmeter stora och ingen av dem behöver bygglov.

Enkelrum Attefallshus

1bEnkelrum1b_lowres
Stilrent helgnöje
1. E 25 är ett attefallshus som du antingen kan köpa i basvarianten för 315 000 kr med öppen planlösning och utan färdig inredning, eller komplett med kök och badrum installerat för 425 000 kr hos Enkelrum. Finns i falurött, falusvart eller vitt.

Tomokuhus Helgbo Attefallshus
Sött och rött
2. Helgbo finns med och utan sovloft. Innertaket kan vara plant eller gå upp till nock. Från 155 400 kr, Tomokuhus.

Willabgarden Attefallshus

Fest i glashuset

3. Behöver du plats för att umgås? Då kanske det här fristående uterummet med stora fönster kan vara något för dig. Pris från 68 782 kr för sommaranvändning, men huset kan även fås som vinterbonat hos Willabgarden.

Easy house Attefallshus
Modern minivilla
4. Bygg till en altan på ditt attefallshus och det känns genast som mycket större – sommartid i alla fall. Välj mellan standardmodeller eller välj din egen stil, pris från 145 000 kr, Easyhouse.

Sommarnöjen Attefallshus
Klassiskt med spröjs
5. Det här vackra och höga huset har rum för ett sovloft för två. Det är målat med slamfärg och har antingen tak med tegelpannor, kärnfuru eller förzinkad plåt. I utförandet på bilden kostar huset 533 400 kr med öppen planlösning, komplett med kök och badrum 613 000 kr, Sommarnöjen.

Sorselestugan Attefallshus
Tvårummare på fjället
6. Ett hus som är byggt av långsamväxande tall i Norrland och därför är särskilt tåligt. Priset är 65 000 kr för hus med allrum och sovrum, utan veranda. Interiör och vitvaror skaffar köparen själv, Sorselestugan.

Mitt modulhus Attefallshus
Högt i tak
7. Stora fönster, skjutdörrar och högt i tak ger det här huset massor av rymd. Sovloft under taket, Mitt modulhus.

Sommarnöjen Attefallshus
Utsikt från takterrassen
8. Med sin altan på taket blir det här moderna huset lite extra spännande. Med öppen planlösning kostar det 508 400 kr, komplett med kök och badrum 568 000 kr, Sommarnöjen.

Sorselestugan Attefallshus
Traditionellt och praktiskt
9. Ett litet hus som känns större med sitt 9 kvadratmeters sovloft. Pris 65 000 kr utan interiör och vitvaror, Sorselestugan.

SE MER:

NUVARANDE 9 inspirerande attefallshus
NÄSTA Så skördar Mandelmanns på sin gård