Foto Anders Norrsell

Vacker dukning till midsommar

av bitte e:son forsberg assistent Linnea Ericsson Foto Anders Norrsell
Gör en enkel med väldigt vacker dukning till midsommar! Att duka ett bord i sommarens tecken är varken svårt eller tidsödande – här kommer några användbara tips.

Prenumerera på Lantliv!

Självklart vill man sitta ute på midsommar. Och har man bjudit in till midsommarfest vill man gärna överraska gästerna med en vacker dukning. Vi förutsätter så klart att vädret blir vackert så man kan skapa den där midsommarstämningen som vi alla drömmer om. Ställ ut matbordet i det fria och gå loss med mjuka textilier som kuddar och plädar för en ombonad känsla. Sedan gör du små fina buketter av gräs eller blommor att lägga på varje tallrik. Tänk också på att det perfekta är inte alltid det finaste. Olika färger på tallrikarna och att blanda olika stolar gör att dukningen blir mer lekfull och avslappnad. Precis som man vill ha det på midsommarafton!

3 tips för en vacker dukning till midsommar

Foto Anders Norrsell
1. Om vädret tillåter – våga ställ ut bordet på bar backe! Bulla upp med mjuka kuddar och plädar så kan middagen vara länge. Lyktor eller värmeljus skapar stämning när mörkret faller.

Foto Anders Norrsell
2. Ge varje gäst en söt liten bukett med fina strån. Tallrikar i avvikande färger är charmigt. Har du inte nya linneservetter så är gamla fina kökshanddukar ett vackert alternativ. Putsa av dina ärvda bestick – de är till för att användas!

Foto Anders Norrsell
3. Det behövs ingen stor bukett på bordet. Små glasflaskor med en blomma i varje är enkelt och vackert – och gör att gästerna kan se varandra ordentligt.

FLER TIPS TILL MIDSOMMAR!

Etiketter: midsommar, dukning
contemporary-matplats

Snygg förvaring för finglas

Vitrinskåp, öppna hyllplan och glashängare – här är 8 typer av förvaring

bohuslän-dragare-lantliv

Resor: Bohuslän bjuder på sommarstänkta klippor mytomspunna platser

Följ med till mytomspunna platser som Malö och Grundsund och upptäck en levande skärgård med mysiga pensionat och restauranger.

osterlen

10 utflyktspärlor på Österlen

Härliga Österlen i Skåne bjuder på många fina utflyktsmål i sommar. Här kan du njuta av alltifrån historiska byggnader till mysiga restauranger med närodlade råvaror och ekologiska odlingar.

punchveranda

Läsarnas egna punschverandor!

Se alla vackra verandor som våra läsare har dela med sig av!

Lantliv_Gotlandstips_Guldkaggen

Gotland i sommar? Här är redaktionens bästa tips!

Kaféerna, loppisarna och stränderna du inte får missa