Gör en enkel med väldigt vacker dukning till midsommar! Att duka ett bord i sommarens tecken är varken svårt eller tidsödande – här kommer några användbara tips.

Prenumerera på Lantliv!

Självklart vill man sitta ute på midsommar. Och har man bjudit in till midsommarfest vill man gärna överraska gästerna med en vacker dukning. Vi förutsätter så klart att vädret blir vackert så man kan skapa den där midsommarstämningen som vi alla drömmer om. Ställ ut matbordet i det fria och gå loss med mjuka textilier som kuddar och plädar för en ombonad känsla. Sedan gör du små fina buketter av gräs eller blommor att lägga på varje tallrik. Tänk också på att det perfekta är inte alltid det finaste. Olika färger på tallrikarna och att blanda olika stolar gör att dukningen blir mer lekfull och avslappnad. Precis som man vill ha det på midsommarafton!

3 tips för en vacker dukning till midsommar

Foto Anders Norrsell

1. Om vädret tillåter – våga ställ ut bordet på bar backe! Bulla upp med mjuka kuddar och plädar så kan middagen vara länge. Lyktor eller värmeljus skapar stämning när mörkret faller.

Foto Anders Norrsell

2. Ge varje gäst en söt liten bukett med fina strån. Tallrikar i avvikande färger är charmigt. Har du inte nya linneservetter så är gamla fina kökshanddukar ett vackert alternativ. Putsa av dina ärvda bestick – de är till för att användas!

Foto Anders Norrsell
3. Det behövs ingen stor bukett på bordet. Små glasflaskor med en blomma i varje är enkelt och vackert – och gör att gästerna kan se varandra ordentligt.

FLER TIPS TILL MIDSOMMAR!

NUVARANDE Vacker dukning till midsommar
NÄSTA Fantastisk trädgård full med rosor