Gå på skattjakt i sommar! Lantliv guidar dig till sommarens auktioner och loppisar.

Prenumerera på Lantliv!

BLEKINGE

ESKETORP ANTIK. Mellan Karlskrona och Ronneby, i en lanthandel i Nätraby, har familjen Lekander en antikbutik. Här finns allt från större möbler till husgeråd och det är alltid öppet när någon vill komma.

UTSIGTEN ANTIK & KURIOSA. I centrala Karlskrona finns Christina Öbergs antikbutik som har det mesta för det dukade bordet. Här finns också textilier, lampor och allmogeföremål. Öppet onsdag–torsdag kl 14–18 samt lördag kl 10–13.

RÖDEBY ANTIKT. Vid rondellen i Rödeby ligger en antikaffär och loppmarknad som har öppet varje dag. 1 000 kvm prylar.

BOHUSLÄN

BÄSTKUSTENS AUKTIONER. Håller auktioner på Ljungskilegården i Svenshögen och gårdsauktioner i närområdet. På hemsidan finns tid och plats för sommarens auktioner.

TANUMS LOPPIS. Bohusläns största loppmarknad fyller hela tolv hus med antikt, kuriosa och begagnade prylar. Loppisen ligger längs väg 163 mellan Tanumshede och Grebbestad. Under sommaren är det öppet alla dagar.

TRESTADS AUKTIONSVERK.  Familjeföretaget i Uddevalla hette tidigare Bohusauktioner. Traditionella slagauktioner – håll utkik på hemsidan när nästa auktion är.

DALARNA

GÄRDSJÖ ANTIK. I en gammal lada utanför Rättvik finns möbler, konst och textilier från fem sekler. Inge Nilsson har också reservdelar och rådgivning för byggnadsvård. Hans antik- och lopphandel har alltid öppet från maj till september när ägare är hemma, men ring innan du kommer. Tel 0248–144 95.

BRÄNDANS AUKTIONER. I centrala Malung ligger en inrednings- och designbutik som har auktion en gång i månaden. Här finns allt från gamla möbler till nyare lampor, porslin och textilier. Under ett och samma tak finns ett 30-tal utställare som säljer antikt och kuriosa.

DALARNAS AUKTIONSBYRÅ. Auktionsbyrån har stadsauktioner ungefär en gång i månaden. Under sommaren flyttar de ut delar av sin verksamhet för att hålla gårdsauktioner runt om i Dalarna. För information om när och var se hemsidan. 

LUDVIKA LOPPMARKNAD. På Ludvika gammelgård kan du hyra bord eller sälja dina prylar från bakluckan. Öppet på lördagar kl 9–15 fram till den 12 september.

DALSLAND

DAVID LARSSONS AUKTIONSFIRMA. På gården i Kvarnviken utanför Bengtsfors håller familjen Larsson lösöresauktioner på somrarna. För mer information, ring 0531-231 33.

FENGERSFORS AUKTIONER. Har gårdsauktioner runt om i Dalsland där man kan hitta allt från keramik och konst till äkta mattor och större möbler. Kommande auktioner läggs ut på hemsidan.

ÅMÅL-SÄFFLE AUKTIONSKAMMARE.  Traditionella slagauktioner med möbler och prylar i Åmål. För mer information om när auktionerna hålls ring, tel 0532–156 91. 

GOTLAND

INGELMARK ANTIK OCH DESIGN. Ingelmarks i Visby har specialiserat sig på 1900-talsföremål och här kan man hitta allt från smycken till stora möbler. Återkommande auktioner. 

SMÅGÅRDE AUKTIONER. I Tofta hålls återkommande auktioner. Här finns allt från gustavianska karmstolar till Rörstrandsporslin. Titta in på hemsidan för mer information.

AKANTUS DESIGN OCH INREDNING. I Visby ligger antikbutiken som säljer gamla gotländska möbler men också modern design av konstnärer från ön.

GÄSTRIKLAND

AXMARBY AUKTIONSHALL. Ett familjeföretag norr om Gävle som sysslat med auktioner i snart 40 år. På sommaren hålls auktionerna ute på gårdsplanen eller på bryggan. Auktionshallen håller gårdsauktioner i närområdet.

DYRGRIPEN HANDELSHUS. I Valbo norr om Gävle anordnar Dyrgripen auktioner varannan till var tredje vecka året om. För mer information om sommarauktioner, se hemsidan.

HALLAND

HALLANDS AUKTIONSVERK. I Halmstad ligger Hallands auktionsverk och de har oftast auktioner på torsdagar kl 16. Kika in på hemsidan för att se när nästa auktion hålls. 

HÄLSINGLAND

STENEGÅRD I JÄRVSÖ. Från midsommar och fram till och med augusti hålls söndagsauktioner på Stenegård. Nytt sedan förra året är också en kuriosabutik i Portlidret på gården.

HÄLSINGEBYRÅN. I Forsa, en mil väster om Hudiksvall, finns Hälsingebyrån som håller auktioner utomhus vid fint väder. Kontaktperson: Erik Jonsson 070-5633191

HÅRGA ANTIK. I kyrkbacken i Kilafors finns en antik butik som säljer allmogeföremål och kuriosa från Hälsingegårdar. Öppettider i sommar: Kl 11–18 varje söndag, måndag och tisdag från den 21 juni till den 4 augusti.

JÄMTLAND & HÄRJEDALEN

LOPPIS PÅ GÅRDEN. Tio minuters promenad från centrala Östersund ligger Loppis på gården. Här kan du fynda allt från möbler och porslin till skidor och skivor. Drivs av Jämtlands auktionsbyrå, som även håller gårdsauktioner under sommaren. Titta in på hemsidan för att se vilka auktioner som är på gång.

NÄFVEREDE ANTIK OCH KURIOSA. Mellan Östersund och Stugun finns antikviteter i alla storlekar. Näfverede har specialiserat sig på allmoge från Jämtland och Härjedalen, men här hittar du också exempelvis ett stort utbud av fotogenlampor och reservdelar. Juni, juli och augusti är det öppet måndag–fredag kl 11–18, övrig tid efter överenskommelse.

ARBRÅ AUKTIONSHALL. I Arbrå kyrkby finns en auktionshall som under sommaren åker ut och håller gårdsauktioner i Arbrå med omnejd. För mer information om auktioner titta in på hemsidan.

VIVAROPETS AUKTIONSBYRÅ. I ett stort gult hus i Fyrås hålls Vivaropets auktioner. På sommaren flyttar auktionerna ut på gårdsplanen men Vivaropet åker också ut och håller gårdsauktioner i och omkring Hammerdal.

LAPPLAND

ALENIA AUKTIONER. I Vormsele intill Vindelälven ligger Alenia auktioner. I butiken säljs antikt och kuriosa och nytt för i år är ett stort loppistältet och ett kul 50-talskafé.

MEDELPAD

BENGTS STERBHUS AUKTIONER. I centrala Sundsvall finns Bengts sterbhus som anordnar auktioner när det finns tillräckligt med föremål. Här finns också en secondhandbutik. Titta på hemsidan för information om kommande auktioner.

AUKTIONSHUSET BR ÖSTERHOLM. Bröderna Rolf och Lars Österholm driver företaget tillsammans och anordnar auktion runt om i Sundsvall året om. På hemsidan kan du hålla koll på sommarens auktioner.

NORRBOTTEN

NORRBOTTENS ANTIK. I Åskogens bygdegård, två mil norr om Boden, hålls auktioner året om. Titta in på hemsidan där de lägger in auktionsdatum eftersom.

LULEÅ AUKTIONSVERK. Under sommaren hålls gårds- och herrgårdsauktioner. Övrig tid hyr familjeföretaget in sig på olika ställen för att hålla auktion. För information om sommarens auktioner se hemsidan.

BODENS AUKTIONSKAMMARE & ANTIKBODEN. Auktionerna hålls av Lennart Hezekielsson i Trångfors, några kilometer utanför Boden. Titta in på hemsidan för att få reda på när kommande auktion hålls. Butiken Antikboden ligger centralt i Boden.

NÄRKE

NORA DIVERSEHANDEL. På torget i Nora ligger en diversehandel som har antika föremål, vintage och porslin samt ett antikvariat med böcker av stadens egen deckarlegendar Maria Lang.

ASKERSUNDS AUKTIONSKAMMARE. Var fjortonde dag året om hålls auktioner i hamnen i Askersund. Antikmarknaden i Åmmeberg hålls söndagen den 30 juni kl 9–17 och i Askersund lördagen den 3 augusti kl 9–18.

SKÅNE

SLOTTSTALLET MÖBLER OCH INTERIÖR. I ett vitkalkat stall i Kulla Gunnarstorp, en bit utanför Höganäs, finns en livsstilsbutik med allt från kläder till möbler och trädgårdsföremål.

TOMELILLA AUKTIONSHALL. I 30 år har Tomelilla auktionshall hållit auktioner året om. Två gånger per har de kvalitetsauktioner. På veckoauktionerna kan du fynda allt från sybehör till hästdroskor. Under juli och augusti hålls kvällsauktioner och då flyttar en del av verksamheten ut på gården.

AUKTIONSHALLEN I VETTINGE. Niclas Bengtsson håller auktioner året om när det finns tillräckligt mycket föremål. Här kan du hitta allt, stort som smått och nytt, gammalt samt antikt.

SMÅLAND & ÖLAND

ANTIKT I LAMMHULT. Säljer möbler, porslin och olika slags bruksföremål. Öppet alla söndagar kl 11–17 fram till slutet av september.

KVARNAMÅLA AUKTIONSSERVICE. Mellan Ronneby och Växjö i Väckelsesång längs riksväg 27 hålls auktioner varje vecka året om, oftast på söndagar kl 11.

NORRBYGDENS LOPPIS. Massor av prylar och möbler till hemmet. Ligger i en gammal skola utanför Orrefors. Öppet tisdag–söndag kl 10–18 augusti ut.

OLOFS HANDELSBOD. Glas, lampor, porslin och möbler. Denna prydliga loppisbod i Moheda norr om Växjö har öppet varje söndag till och med september mellan kl 12–17.

SOMMARLOPPIS PÅ TINGBY GÅRD. Mellan Nybro och Kalmar längs väg 25 finns en 50 000 kvadrameter stor sommarloppis. Öppet varje lördag 27 juni–22 augusti kl 10–14.

ÖSTREGÅRDS ANTIK & LOPPMARKNAD. I den stora ladan Ryd i Moheda finns Anders Gunnarsson och Ann-Kristin Johanssons antik- och loppmarknad. Sortimentet varierar men basen är möbler, porslin, lampor och mattor. Öppet alla söndagar april–september kl 12–18.

SÖRMLAND

HÖGERÅNS LOPPMARKNAD. I Tystberga utanför Nyköping finns Högeråns loppis där du kan hitta keramik, textilier, tidskrifter och även möbler. Ring för öppettider i sommar. Tel 0155-26 11 82.

QVARTINGE ANTIK + FORM 1900. På Qvartinge gård utanför Mariefred hålls auktioner med antika möbler och föremål och 1900-tal. Öppet lördagar och söndagar kl 11–17 fram till oktober.

UPPLAND

ALLA TIDERS PRYLAR. I Bergshamra, 15 km ifrån Norrtälje, finns familjeföretaget som säljer antikt och kuriosa men som specialiserat sig på antika och äldre lampor. Här finns också reservdelar och de utför reparationer och renoverar äldre lampor. Öppet alla dagar fr o m den 6 juni.

TUSEN TING. Tusen Ting ligger i en nedlagd elkvarn i Finsta, Roslagen, och har specialiserat sig på mattor – från orientaliska till trasmattor. Butiken har öppet alla dagar året om kl 10–15.

VÄSTERGÖTLAND

ALLÉLOPPISEN I ALINGSÅS. Köp eller sälj själv genom att ställa upp ett bord eller breda ut en filt på Norra Ringgatan i Alingsås varje lördag kl 10–14.

ATMOSPHERE ANTIQUE & UNIQUE.  Mitt i Göteborg ligger en inspirationsbutik som har gamla möbler, beckplåtsburkar, äldre porslin men också skolplanscher och lampor. Öppet lördag–söndag kl 12–16.

SKOGSBERGS ANTIK & AUKTION. I Ängshallen i Lidköping hålls auktioner året om var 2–3 vecka. Här finns antikaffär och också ett kafé.

GULLRISETS AUKTIONSHUS OCH ANTIKHANDEL. Auktionshuset ligger i en stor och trevlig lokal i centrala Trollhättan. Här hålls auktioner året runt varannan söndag kl 12. Kika in på hemsidan för mer info om utbudet på auktionerna.

VÄRMLAND

ARVIKA AUKTIONSVERK. I kvarnen Sulvik i Arvika hålls auktioner året om. Kika in på hemsidan för att se vad som säljs och när nästa auktion är.

KILS AUKTIONER. Auktionshus som håller till i centrala Forshaga, men ger sig ut på gårdarna i närområdet under sommaren. Se hemsidan för tider och platser.

VÄSTERBOTTEN

NORRBYGDENS AUKTIONSBYRÅ. I Skelleftehamn finns en butik med allt från kylskåp till keramikugnar och böcker. I anslutning till butiken finns en loppmarknad och en auktionshall. På sommaren hålls gårdsauktioner. För information om var och när, se hemsidan.

BOTHNIA ANTIK OCH MODÄRN. Mitt i Vännäs finns en liten antik- och kuriosabutik där man kan hitta mindre saker i modern design. Öppet måndag–fredag kl 11–17 och lördag kl 11–15.

VÄSTMANLAND

BROARNA AUKTIONER. Auktion varje söndag året om, visningen börjar 10. Gårdsauktioner på sommaren hittar du på hemsidan.

MARIAS AUKTIONS SLAG. Norr om Lindesberg, i Guldsmedshyttan ligger Marias auktionshall där det hålls auktion varje vecka och loppmarknad en gång i månaden. För mer information se hemsidan.

ÅNGERMANLAND

AKE AUKTIONER. I gamla skärpehallen i Kroksta, några kilometer utanför centrala Örnsköldsvik, håller Åke Lundberg och Mikael Hägglund auktion under vintern. På sommaren åker de ut och håller gårdsauktioner. Se hemsidan för aktuella auktioner.

ÖSTERGÖTLAND

LARSBERGERS ANTIK. I en gammal skola i Linköping finns en antikbutik som säljer 17-18 och 1900-tal samt renoverar gamla möbler.

AUKTIONSHUSET I LINGHEM. Mitt i Linghem, som ligger mellan Linköping och Norrköping, finns en auktionshall med 200 sittplatser. Här hålls ungefär 25 auktioner per år och oftast på söndagar. Kafé finns i anslutning till auktionshallen.

Vi reserverar oss för förändringar i öppettiderna. 

SE MER:

INREDNINGSSTYLISTENS HUS I TRÄDGÅRDEN

11 HÄRLIGA VÄXTHUS – STORA SOM SMÅ

PRAKTTRÄDGÅRD PÅ LITEN YTA

NUVARANDE GUIDE: Här kan du fynda på loppis i sommar
NÄSTA Så binder du en fin krans – av ogräs