ALDOS KORALLTRÄD

Aldos koralltrad-CF069986

Det finns ett fiskeläge i Pantelleria som heter Gadir och ovanför bukten och hamnen ligger Aldos hus. Min vän och kollega Ines, som är landskapsarkitekt har hjälpt  Aldo med hans trädgård och odlingar. Trädgården är magisk. Man kan gå från rum till rum och man upptäcker nya vrår och skrymslen varje gång man besöker den. Det är lite som den där återkommande drömmen, den när man befinner sig i ett hus eller en lägenhet som man är väl bekant med, men förvånad så finner man nya rum som man aldrig vetat om tidigare att de fanns. Den drömmen har säkert många av oss drömt. Betyder den något? Är det vårt undermedvetna som talar om för oss att vi har egenskaper och sidor hos oss som vi bör utveckla, att vi har fler rum som vi inte använder? Flummigt kanske, men också lite tilltalande. Det är den känslan jag får när jag besöker Aldos trädgård. Det är en spännande trädgård och varje årstid har sin mystik, precis som Aldo.

Det finns bland annat en konstruktion i en del av trädgården som Ines främst har skapat för att man ska kunna få skugga under heta sommardagar. Det är ett välvt rum med väggar gjorda av tjock bambu och på sommaren ser man inte bambustängerna för de är helt klädda i vita rosor. Det slår mej hur typiskt Ineskt det är, att sammanföra den praktiska aspekten med önskemålet från kunden och samtidigt skapa ett levande konstverk. 
Aldo älskar sitt rosenrum och här sover han middag och läser. Nu är det tid för Aldos korallträd att blomma och vi stannar till för att beundra det och för en promenad i trädgården. Idag är det vindstilla på vindarnas ö och då hör man bara ett svagt brus från havet. Vi dricker en Aperol tillsammans och sitter tysta på Aldos terass, prat är överflödigt, trädet är så vackert, havets brus förförande. Det är nu och det räcker.

Aldos koralltrad-CF070002

Sunny Aperol
per drink

Ingredienser
4-6 isbitar
6 cl Aperol
6 cl apelsinjuice (helst färkpressad)
Prosecco
Garnityr 1 apelsin skiva och ett myntablad

Metod
Använd typen highballglas eller liknande.
Lägg i isbitar, häll i apelsinjuice och aperol, blanda runt hastigt med en drinksked.
Fyll upp glaset med prosecco, garnera med apelsin och mint.
Servera direkt!

sunny aperolCF013820

Fler bilder från Pantelleria finns på instagram med namnet underthealmondtree 
samt på facebook Under the almond tree