…är ingen lek för en som lider av höjdrädsla. Förresten är det ingen lek för den som är van vid höga höjder heller, speciellt om det sitter gammalt spåntak under takpannorna….

P6217264 - Kopia

De gamla betongpannorna är spruckna och hängrännorna fulla med rött damm så det var nog på tiden att vi tar tag i det här taket. Vi slänger pannorna rakt ner från taket till tippvagnen. Betongsplittret ska användes som markfyllnad framför kornas ligghall tänker vi

P6217258

Min man och jag jobbar högt upp. Från nocken på huset är det upp till tio meter ner till marken.

P6217254

Bäst att inte titta ner då utan blicka ut över köksland, bagarstuga och syrenblom

P6217259

Efter att ha skyfflat ner de gamla spånen och dragit ut miljoner spik lagar vi alla murkna och trasiga brädor. Allt som sitter löst spikas fast igen. Detta tar sin tid kan jag tala om. I en veckas tid har vi jobbat tio tolv timmar på taket per dag men än är vi inte klara med det en fjärdedels tak som vi börjat med. Vi inser att vi kanske inte hinner klart hela taket i år….

P6217271 - Kopia

Suck. Jag blickar ut lite harmsen över gården. Inte heller i år kommer jag hinna anlägga den köksträdgård jag vill ha. Inte kommer jag hinna att röja ur och iordningsställa bagarstugan heller. Eller röja fram gästrummet och stora hallen uppe. Eller stängsla nya hagar åt fåren. Eller måla fasad. Ja så går tankarna i mitt huvud men jag försöker vifta bort de och se positivt på eländet. Vi sparar en förmögenhet genom att fixa taket själv. Vi har inget annat alternativ och kan inte vänta för takläget är akut. Så vi kör på!

P6217278 - Kopia

Och fint blir det trots allt. Här ny pärlspont på takutsprången. Vi fortsätter så länge solen skiner och skiner som solar själv!