Cupcake av blommor

Jag har lärt mig att göra en romantisk gå-bort-present! När jag besökte mässan Nordiska Trädgårdar för ett tag sen fick jag vara med på en workshop med kunniga blomsterkreatören Jenny Strandh som med flinka fingrar visade hur man skapar bedårande cupcakes av – ja, blommor.

everyday flowers Jenny Strandh

everyday flowers Jenny Strandh

Så här ser skapelserna ut som Jenny har gjort. Här nedan kommer en steg-för-steg-beskrivning, mycket lättare än vad man skulle kunna tro och resultatet blir fantastiskt.

Du behöver: Oasisblock från blomsterhandeln, snittblommor och gröna kvistar, t ex murgröna och eukalyptus, sekatör, böjbar ståltråd (gärna grön) och fina nålar från hobbyaffären.

everyday flowers Jenny Strandh

1. Köp en bit oasis i blomsteraffären och lägg den i blöt. Vi fick lära oss att man inte skulle trycka ner den utan låta materialet sjunka ner och suga åt sig allt vatten, det tar bara någon minut. Sen skär du oasisen i önskad form. Här skär Jenny till en rundel. Vill du göra en ”tårta” skär du till en större och en mindre rundel. Sätt ihop dem med ståltråd som du böjer till som ”hårnålar”.

everyday flowers Jenny Strandh

2. Klipp loss enstaka gröna blad och sätt fast dem runt om oasisen med hjälp av nålar.

everyday flowers Jenny Strandh

3. Fortsätt med blad, gärna olika sorter, tills sidorna av oasisen är täckta.

everyday flowers Jenny Strandh

4. Nu är det dags för grädden på moset, nämligen blommorna. Klipp av eventuella blad och korta stjälken. Stick sedan ner stjälkarna på toppen av oasisblocket tills det är helt täckt.

everyday flowers Jenny Strandh

5. Voilá! Fritt fram för mer dekoration i form av snören, band eller fler nålar. Sätt din cupcake på ett fint vintagefat och vips har du sötaste går-bort-presenten.

www.lantliv.com_cupcake av blommor

Och så här blev min egen skapelse :).

everyday Flowers

Mycket mer inspiration finns att läsa och se i Jennys bok Everyday Flowers med vackra bilder av Malin Björkholm.

Trevlig långhelg!