Dags för paketinslagning extra allt!

Det bästa mina barn vet är prasslet från paketinslagning. Helst ska den pågå kvällstid och allra helst kvällen innan julafton. Då är de knäpptysta på sina rum och lyssnar andäktigt. Tur att barnen snarare är ungdomar nuförtiden och antalet paket har minskat betydligt (dock inte värdet, det har snarare ökat …).

Jag brukar dock ha lite annat att stå i just den kvällen så jag föredrar det där med paketinslagning kring fjärde advent. Så mysigt att prassla med fina papper, skapa egna etiketter och dricka lite glögg. Julmusik på lagom volym, kanske en brasa i kaminen …

Lite mindre harmoniskt blir det när mannen dyker upp, som på en given signal, med famnen full av – oinslagna! – klappar. Men det får man kanske bjuda på när man är självutnämnd pysseldrottning. Han får fixa ännu en glögg, minst, sen hjälper jag nog honom också.

Här får du mina bästa tips för en supersnygg paketinslagning med några enkla steg!

Jag fick ett trevligt mejl av grafiska formgivaren Kajsa Nilsson. Hon är en fena på att handrita fina mönster i gammaldags stil och bjuder dig här att gratis ladda ner ett fint papper till julklapparna!

Trevlig fjärde advent!