En titt i julboken

Förra året gjorde jag tillsammans med min kollega Anna Hänström en julbok på tyska. Ja, det kanske låter lite konstigt, men med tanke på att jag är tvåspråkig kanske ändå inte. Och tyskarna älskar julen. Det fick jag erfara redan för fem år sedan när jag var redaktionschef för den tyska utgåvan av Lantliv. Vi får fortfarande frågor om den av tyska läsare. När tidningen lades ner föddes idén att göra en bok i samma anda. Det blev två!

www.lantliv.com_jul i växthuset

Här kommer ett litet smakprov från julboken för dig som inte sett utdraget i Lantlivs specialtidning Inred för jul.  Alla de stämningsfulla bilderna är tagna av fotografen Helén Karlsson, som även ofta fotar för Lantliv, nu senast omslaget och modereportaget i nr 12. Till bokens kapitel om glöggfesten fotade vi i det fina växthuset hos familjen Halfwordson. I förgrunden syns Josefine som driver den coola butiken Betonggruvan.

www.lantliv.com_jul i växthuset

Alla goda recept finns även att läsa om i Inred för jul, receptet på snöklädd saffranskaka som syns i bakgrunden fick Anna av en kär gammal släkting. Det är ett riktigt gammaldags recept utan smör i smeten och ändå blir kakan ljuvligt saftig. Magi!

www.lantliv.com_jul i växthuset

I helgen kommer min kära bror med familj på besök. De bor i Zürich i Schweiz, mitt gamla hemland, och ja, även schweizarna älskar den svenska julen. Jag ska så klart bjuda på glögg!

ww.lantliv.com_jul i växthuset

Till det goda tillbehör i form av torkade fikon, tranbär och oskalade mandlar.

www.lantliv.com_jul i växthuset

Hemgjord årgångsglögg :)

www.lantliv.com_jul i växthuset

Anna och jag i vintermundering. Hoppas det blir lite snö snart!

www.lantliv.com_jul i växthuset

När vi fotade var det isande kallt. Så fint med isblommor på rutorna. Jag drömmer om att en vacker dag äga ett sådant här underbart växthus, byggt enligt gammal förebild.

www.lantliv.com_god jul sweden style

Så här ser boken ut, finns att köpa här :). Och så finns det en liten blädderfilm.

PS. Omslagets vackra miljö förekommer förresten på fler ställen i Lantliv …

Önskar dig en härlig tredje advent!