Bind vackraste midsommarkransen av vilda blommor

Att gå ut på morgonen på midsommarafton och plocka vilda blommor medan naturen vaknar till liv är en helt fantastisk känsla. Här visar jag hur man binder en vacker midsommarkrans av vilda blommor.

Prenumerera på Lantliv!

Varje midsommar de senaste åren har vi firat traditionsenligt med picknick och dans runt majstången i Sorunda. När barnen var små var det roligast att dansa långdans och sen raketen förstås. Nu är de i ärlighetens namn mindre roade. Men en tradition lever vidare och det är att binda en fin midsommarkrans. Förr gjorde jag en till varje barn, men det vill de inte längre. Just den här fina kransen gjorde min dotter till mig!

Så här binder du en vacker midsommarkrans: 

Lantliv_Blomsterkrans av vilda blommor

1. Plocka  vilda blommor och några fina rosor från trädgården om du har och skär av några tunna kvistar björkris. Lägg upp allt på en plan yta.

Lantliv_Blomsterkrans av vilda blommor

2. Börja med att göra själva kransen med hjälp av björkkvistarna. Böj dem till en lagom stor krans och fäst kvistar och blad med hjälp av en grön ståltråd eller ett snöre. Måtta då och då mot huvudet så stommen blir lagom stor. Tänk på att kransen töjer sig när den sätts på huvudet, så gör den inte för stor.

Lantliv_Blomsterkrans av vilda blommor

3. Nu är det dags för blommorna. Gör små knippen med blandade blommor och fäst dem jämnt över kransen med hjälp av ståltråd. Skär av stjälkarna när knippena har kommit på plats. Sist kan du fästa lite större blommor som rosor. Förvara kransen i kylen tills det är dags för dans!

Lantliv_Vild blomsterkrans till midsommar

Glad midsommar!