Sommarliv på torpet

När jag skriver detta är mitt sommarlov redan slut, men det fina med en sådan härlig, lång sommar är att minnet av alla mysiga stunder finns kvar som en solvarm känsla inom mig. Jag har förmånen att ha tillgång till både ett skärgårdshus och ett litet rött torp i skogen. I det senare har jag tillbringat alla min barndoms somrar. Om det har jag även skrivit här. Följ med på en liten rundtur vetja!

Rött torp på landet

Huset är från 1930-talet. Från början var verandan helt öppen, men för några år sedan byggde vi in den med nytillverkade fönster i gammal stil. Dörren fick vara kvar. Här sitter man numera i det som har blivit ett helt nytt rum vid ett stort matbord och ljusinsläpp från flera håll. Inte minst viktigt i ett hus utan el.

Matplats på torpet

Rött torp i skogen

Tomten är en vildvuxen glänta mitt i skogen.

Rött torp på landet

Med endast ett cykelspår som leder genom riktig urskog. Tomtgränsen är avdelad med fina gamla stengärdsgårdar. Tänk att släpa alla dessa stenar och stapla dem!

Skogstjärn på landet

Någon kilometer bort ligger en trolsk liten badsjö där vattnet blir riktigt varmt om somrarna. Perfekt för en badkruka som jag!

Kök på torpet

Här lagas det mat och tvättas händer. Det senare helst innan det andra.

Kök på torpet

Den gamla husqvarnaspisen fungerar utmärkt även som värmekälla. För trots att vi saknar el och vatten finns det radiatorer i varje rum, mysigt de dagar det blir kallt och ruggigt, vilket ju kan hända en svensk sommar …

Skafferi i torpet

I köket finns även ett fint skafferi med fönster.

Torpet i skogen

Från köket kommer man via en stor hall till vardagsrummet.

vardagsrummet på torpet

Där vi också har en kamin. Här är originaltapeterna kvar från 1930-talet. Vi är i valet och kvalet om de ska bytas ut mot nya … vad tycker du? De är rätt så slitna och mörka, tyvärr. Men ändå vackra. Å vad svårt!

Badrum på torpet

Torpet saknar helt badrum. Vi tvättar oss i balja eller badar i sjön. (Och ibland åker vi till golfklubben och lyxduschar :).

Utekök på torpet

Utekök på torpet

Utekök på torpet

Även diskningen sker mestadels utomhus. För några år sedan räddade vi ett gammalt diskställ från att slängas. Det monterade vi upp på en enkel bänk strax utanför kökstrappen.

Sovrum på torpet

Sovrum på torpet

Avslutningsvis ett par bilder från sovrummen på övervåningen. Murstocken värmer det ena rummet när man eldar i köket, så finurligt!

Trevlig helg!