Squashpumpa och sensommarmiddag

Måste bara visa upp den underbara squashpumpan jag fick av Lantlivs egen gårdskrönikör Petra Aschberg som var på besök hos mig på landet.

Squashpumpa

Squashpumpa

Squashpumpan är så kallad vintersquash och sorten heter Hubbard Large Blue. Den smkar bäst efter 2-4 månadrs lagring och det blir MYCKET mat. Squashpumpan kan enligt Petra tillagas till en god anrättning. Jag tror att jag provar min svärmor Irmas recept: Dela squashpumpan på mitten, gröp ur inkråmet, fräs med svamp och lök, salta och peppra och lägg tillbaka allt i skalet. Toppa rikligt med ost och gratinera tills allt har fått fin färg.

Luktärtsbukett

Inte nog med att Petra hade med sig squashpumpan, jag fick dessutom den här helt underbara buketten: luktärt och persiljeblom i ljuv komposition. Doften är som en fläkt av alla sommarminnen …

Sensommarmiddag

Buketten fick pryda sin plats på långbordet som vi dukade upp till sensommarmiddag med goda vänner. Grov linneduk från Axlings, tygservetter från Chamois och keramik från Mateus. Tänk att man kan få plats med så många på 37 kvadrat!

Sensommarmiddag
Nu när sommaren gör ett välkommet återbesök passar vi på att skåla i kvällssolen.

Katter
Även Rufus och Miso fullkomligt älskar att det är varmt igen.

Båttur i solnedgång

Kvällen avslutades med en båttur i solnedgången där barnen fick åka på den nyinköpta uppblåsbara ringen som kan dras efter båten.

Morgondimma

Morgnarna på landet är magiska nu – dimman ligger som en vit slöja och döljer fastlandet på andra sidan. Och havet ligger spegelblankt …

Trevlig helg!