Bjud på musslor i påsk!


Efter två hektiska bokrelease-veckor för mig (som ni märkt!) har vi nu äntligen gått in i april. Sista månaden med R i! Vad menar jag med det undrar du kanske nu? Jo, det är nämligen månader med R i som är bäst för att äta fisk och skaldjur. Så förutom att fira påsk, njuta av våren och påta i trädgården tycker jag att ni ska passa på att frossa i fisk och skaldjur från våra fortfarande kalla hav.

Musslor är något som jag älskar och ofta och gärna serverar, särskilt de gånger som middagen måste stå på bordet om 10 minuter eller när jag ska bjuda riktigt många på middag. Då ser jag bara till att hacka och rensa allt för att sedan svänga ihop moulen i en jättestor gryta medan gästerna dricker vin i köket. Sedan är det bara att servera med gott bröd, hur enkelt som helst. För att inte tala om gott! Kanske något att bjuda på nu i påsk?

I den här videon gör jag en ganska klassisk moules marineres, men i min bok Allt i en gryta hittar du en grym variant med spansk feeling, med chorizo och pimenton, dvs rökt paprika pulver. Och i senaste Lisa på Landet hittar ni en superfräsch variant med kokosmjölk, currypasta, citrongräs och asiatiska smaker. Ni ser, jag ÄLSKAR musslor!