Boktips för gårdsliv och andra som drömmer

beekeepers bible

Det är nu som jag, liksom många andra misstänker jag, börjar planera för fulla muggar. Fila på nya odlingar i trädgården (själv ska jag flytta lite på fårhagen och gräva upp en lite rejälare odling för sådana grönsaker som jag vet att mördarsniglarna inte brukar ge sig på, till exempel potatis), planera lite nya byggen, spana i frökataloger och inte minst börja förså. Vad det gäller byggen står här utekök och soffa på verandan som ska byggas och jag och Marcus ritar, grunnar och spanar febrilt runt på pinterest och olika byggsajter.

Jag vet att nätet är en fantastisk källa för inspiration, men jag är också lite mer oldfashioned av mig och älskar att slå mig ner i soffan framför stora eldstaden i vardagsrummet, bredvid vår stora bokvägg. Bunkra upp med anteckningsblock, massa kaffe och inte minst högar av inspirerande böcker.

Nu pågår ju bokrean för fullt och det är bra läge att fylla på i bokhyllan. Jag tänkte tipsa om några favoriter hos mig just nu (även om du kanske inte hittar dem på rea-avdelningen) som alltid ligger framme på soffbordet. Som fantastiska Beekeepers bible där jag läser allt om bisamhällen, slungning mm och planerar för bikuporna som ska stå i ena delen av trädgården. En annan favorit på djurspåret är en bok som jag hittade på fantastiska gården/restaurangen Blue hill at Stone Barns . Perfekta hönsguiden! Som en styr encyclopedia om allt från raser till äggkläckning, sjukdomar och foder. Och titeln på boken är just The Chicken Encyclopedia.

Många gånger när jag skapar recept kan jag hitta inspiration i de mest udda saker. Som ett foto på ett svindlande naturlandskap eller bara fantastiska inredningsbilder. Som i inredningstylisten Hans Blomquist senaste bok In Detail. Hans förra bok The Natural Home är minst lika bra!

Sen kan jag ju såklart inte låta bli att nämna en viss bok som jag är totalt galet förälskad i och som jag likt en äggsjuk höna nervöst/förväntantsfyllt/pirrigt går och väntar på…