Bygg ett eget slaktarblock (eller världens bästa julklapp…)

Jag måste vart världens snällaste fru förra året för hjälp vilken julklapp som låg under granen i julas! Eller rättare sagt, den låg inte direkt under granen men jag fick däremot se en bild på underverket. (Teknikens tid…)

Marcus hade nämligen byggt en ny köksö till mig, med inspiration från ett klassiskt slaktarblock! Jag har letat efter ett slaktarblock i flera flera år nu, både i Sverige och utomlands, men alltid gått bet. För sunkiga, för dyra, för tunga, för långt borta… Så då byggde han helt enkelt ett själv. Av över 100 år gamla, rejäla och fina väggplank från grannens hus som höll på att byggas till, 400 skruv, en herrans massa trälim och så otroligt mycket kärlek. :-)

I klippet här nedan kan du spana in exakt hur DU bygger ett själv! Eller rättare sagt, det här är de 1 av 2 i serien om du hur du bygger din egna slaktarblocks-inspirerande köksö. Just nu står detta fantastiska verk ovanpå underredet till vår gamla köksö tills vi kommer på exakt hur det nya underredet ska se ut. Och dessutom håller trät på att torka ordentligt så att vi kan fylla i eventuella mellanrum om några veckor eller någon månad. Men sen får ni se nästa avsnitt med det helt färdiga resultatet. Oavsett så älskar jag redan min nya köksö och ser fram emot att om sisådär 30 år få berätta historien för våra barn och barnbarn om hur Marcus byggde den där köksön med blod, svett och kärlek…

Hur som haver, spana in filmen och hojta till om du har några frågor! :-)