Förra veckan var jag på besök hos trädgårdsmästarinnan Marina Rydberg på Walldemarsudde. Hon har skrivit en bok om sin arbetsplats. Jag har inte hunnit läsa den ännu. Men med hennes kompetens och erfarenhet så kan den inte bli annat än fantastisk.

besok-på-djurgarden-victoria-skoglund-2
besok-på-djurgarden-victoria-skoglund-3

Det var ljuvligt vackert därute bland blommande narcisser och tulpaner. Varje gång jag lämnar min egen arbetsplats så får jag luft under vingarna. Så viktigt att ta sig tid att besöka andra trädgårdar och få ny inspiration.

besok-på-djurgarden-victoria-skoglund-4

Jag och mamma hann även med ett kort besök på Rosendals Trädgård. Så härligt med vårens färger och det nyutsprungna gröna. Tulpanen Princess Irene är en helt förtjusande sort med sina plommonfärgade stjälkar och orangefärgade kronblad.

besok-på-djurgarden-victoria-skoglund-6

Deras självplock av tulpaner är inbjudande och mycket frestande. Men jag öppnade plånboken i brödboden istället och köpte ett surdegsbröd som jag åt upp samma kväll med vispat smör och salt.

besok-på-djurgarden-victoria-skoglund-5

I fönstret till plantboden hade de ställt upp en massa glasvaser med sirligt blommande kvistar. Så bedårande vackert mot de fuktiga glasen.

Kram V.