Nu har jag gjort det otänkbara. Det som jag plågats av och vridit och vänt på sedan en längre tid tillbaka. Vår fina älskade gård som tog oss till Norrlands inland och Sollefteå. Som charmade oss och har sedan dess fortsatt charma alla besökare och kunder från när och fjärran. Jag har tagit ett stort beslut om att sälja den gård som varit mitt levebröd i snart tre år….

Varför? undrar många genom otaliga samtal, mail och på sociala medier. Varför sälja nu när kundkretsen är stabil och verksamheten flyter på? Jo, vi har två gårdar och det är en för mycket. Istället för att harva på varsitt håll vill vi göra det tillsammans. På samma gård. Med samlad djurflock. Dessutom längtar jag så det gör ont att ha mer tid att skrota hemma på gården, se våra barn, vårda huset och framförallt tillverka, samla och tillreda vår mat, följa årstiderna, drömma, skriva och fotografera utan inbördes ordning.

Häromdagen ringde en reporter och undrade varför vi ska sälja Norrfrid och vad jag ska hitta på härnast och varför.  – Jag ska bli bonde svarade jag för att det är en av de viktigaste och coolaste yrken en kan ha.

Gissa om det kändes gott i bröstet?!

Bild av fotograf Jenny Karlsson