Ingefärskakor med lime

Det bästa med sommaren är alla tillfällen som ges för fika. Vädret har ju också varit ganska tillåtande för att baka och mysa i köket. De här ingefärskakorna hade jag nästan glömt hur goda de är. Ni måste baka dem..så ljuvliga!  Perfekta att ta med till stranden eller bara till en kopp starkt kaffe på eftermiddagen.

Ingefärskakor

Jag brukar dubbla satsen..

ca 25 st

25-30 sötmandlar

100 gr smör

1 dl strösocker

1  tsk vaniljsocker

1 tsk malen ingefära

Rivet skal av en tvättad lime

1 msk ljus sirap

2 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

Ugn 175 grader, Hacka mandeln fint. Rör ihop rumsvarmt smör och socker. Blanda de torra ingredienserna och rör ner tillsammans med smör och socker. Arbeta slutligen in mandeln i degen. Dela den i tre delar, rulla ut och platta till i längder på bakplåtspapper. Grädda i cirka 12 minuter. De ska vara gyllene och ljus bruna. Skär dem i snittar när de fortfarande är ljumma. Jag förvarar mina i en burk i kylskåpet.

Victoria Skoglund Öland

Tänk vad dagarna går fort trots att man inte gör något särskilt. Igår provade jag att spela golf med yngsta sonen. Men det är inte min sport konstaterade jag efter att ha letat fem bollar i skogen.

Nästa vecka ska jag åka till Solliden för att hälsa på Claes Carlsson som arbetar med hovets blommor. Det brukar vara otroligt fint där och ser fram emot att se rosenträdgården och de fina sommarbloms planteringarna.

Fler recept på mina favoritkakor hittar ni här.

Kram V