Key lime pie

Förutom mitt stora trädgårdsintresse är jag mycket road av att laga mat och baka. Äldste sonen har också visat sig talangfull i köket. I lördags satte vi på oss förkläden och bakade tillsammans. Ett härligt sätt att umgås, vi lyssnar på radio och provsmakar. Eftersom vi båda är intresserade av foto så kan vi styla i timmar innan vi får till bilderna.

En av mina stora inspirationskällor är Leila Lindholm som skrivit många fina kokböcker. En favorit är One more piece. Därifrån kommer receptet på den ljuvliga Key lime pie som vi bakade i helgen. För att spara tid gör jag den i en stor pajform istället för små. Jag dekorerade med ett brokbladigt pelargonblad och limeskivor.

Recept 4 små pajer eller en stor:

200 g Digestivekex, 100 gr smör

Fyllning: 1 burk kondenserad mjölk, 4 ekologiska äggulor, Skal och saft från 5 limefrukter

Ugn.175 grader

Krossa kexen till små smulor i en mixer och blanda dem med smält smör. Tryck ut blandningen i botten och upp på kanterna. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 10 minuter. Låt svalna. Blanda kondenserad mjölk med äggulor, rivet limeskal och saft. Låt smeten dra åt sig smak av limeskalen i minst 30-60 minuter. Sila smeten genom en finmaskig sil. Fyll pajskalet och grädda i mitten av ugnen ca, 15 minuter. Låt svalna och servera med lättvispad grädde och dekorera med limeskal och pelargonblad.

Foto: Pontus Skoglund