Åh, nej! Sjuka hantverkare

Det blev inget kaklat den där dagen för några veckor sedan. Influensan satte stopp för det. Inget att göra i dessa tider. Även Roger, elektrikern har varit sjuk.

Vi fick lov att klara oss ändå. Ugn och häll har fungerat så mat har vi kunnat laga. Fast utan fläkt. Kaklet måste ju upp först. Så den installationen fick vi flytta fram. Diskho och nya kranen kom i alla fall på plats. Rörmokaren, som också varit sjuk, hade tillfrisknat, och kunde ordna det.

BS_HO_avfall
Så här blev det med diskho och ny kran. (Tog bilden efter kakling)  Det som ligger till höger om kranen är på/av till avfallskvarnen. Hålet i graniten är för litet. Typiskt. Men vi ska på något sätt få knappen på plats. Ta bort den vita plasten och kanske hitta något slags gummi vi kan ha i stället. Det ordnar sig. Till höger ser ni avfallskvarnen. En stor pjäs. Större i verkligheten än vi trodde. Den kan ta hand om de flesta organiska rester. Kan kännas märkligt att spola iväg matrester i avloppet, men det tas om hand och görs till Biogas. Det känns bra.

Kök_kakel_skafferi-1
Till slut tillfriskande alla och det blev kaklat i förra veckan. Kaklet kommer från Höganäs, Biselado, vit med fasad kant, 75×150 mm. Fogen är ljusgrå.

Roger, elektrikern, har också varit här och sett till att alla kontakter och strömbrytare nu är på plats.

Även fläktkåpan sitter nu där den ska. Box från Fjäråskupan. En stor sak, vi är helnöjda. Vi ville inte ha en vanlig fläkt, inga överskåp heller.

Kök_kakel_skafferi-2
Så här blev det med kaklet på disksidan. Kakel ända upp och runt fönstret. Här saknas en fönsterbräda. Som också ska ha små ledlampor undertill. Kommer snart.

Kök_kakel_skafferi-3
I tisdags kom Mats, från Ockra Måleri, vår ”husmålare”. De har målat allt hos oss, inklusive husets fasad. Okej, inte väggar och tak i köket. Det har Robban gjort.
Vi insåg att vi inte skulle hinna med själva. Fönstersnickerier och dörrfoder samt skafferiet blev målade.

Vi behåller de gamla dörrarna till skafferiet. Känns trevligt och fint att ha kvar något från 30-talet. Spegeldörrar och äldre gångjärn. Nu ska hyllplan upp och så får vi äntligen ett riktigt skafferi. Här tänker vi också gömma en mikrougn.

Ett tag trodde jag inte att vi skulle få till köket innan jul, när alla blev sjuka. Nu verkar det ändå bli nästan klart.  På måndag, dan före dan före … kommer Peter, snickare och sätter upp de lister som saknas. Om inte han får influensan …

Golvet får vänta till januari.