HYVELSPÅN OCH NYA SNICKERIER

Hyvelspån, damm och full aktivitet. I fredags kom Sebastian från Vikarbodarnas Snickeri äntligen med vår köksinredning. Ett släp fullt med grejer. Alla snickerier och en faslig massa verktyg. Sebastians 17-åriga son Elias hade fått ledigt från skolan för att hjälpa sin pappa med installationen.

Jag satt hemma och jobbade, för jag ville vara med och se hur köket tog form.

Det blev en hel del hyvlande och vattenpasset åkte fram titt som tätt. Det finns knappt några räta väggar eller golv. Så det var lite marigt, och tog längre tid än tänkt. Klockan 23 i fredags slutade Sebastian för dagen. Då hade han jobbat sedan sju på morgonen!

Åtta i lördags morse var han på plats igen. Min man Robban stod redo för att hjälpa till. Men de började med en stund i soffan. Robban med stadig frukost på bacon och ägg. Sebastian med en kopp kaffe och en katt i famnen. Där satt de och tittade på slutet av Den gode, den onde, den fule som vi hade börjat titta på kvällen innan.

Hela dagen höll de på. Ingen lunchpaus. Sebastian ville bli klar innan mörkret föll. Resan hem till Ånge är rätt lång. Sista timmarna gick med en rasande fart. Till slut var allt gjort som kunde göras. Några saker som trösklar och fix med några golvlister får ordnas sen. Snickerierna är klara men det återstår målning, kakling, montering av bänkskivor, fläktkåpa …

Vi tackar Sebastian för ett fantastiskt arbete. Vi är väldigt nöjda med resultatet.

Kollage_KOK-1

De första stommarna på plats. Många delar att montera, några att limma. Vardagsrummet var fullt med lådor och andra delar.

Kollage_KOK-2

Här är Robban med och jobbar. Satte upp taklister och grundade. Pepsi ligger på fredagskvällen och ”solar” sig i bygglampans värme. Skenorna till lådorna på plats.

2014-11-07 14.16.19

Sebastian är klar med det som går att få helt klart nu. Robban är nöjd med att ha fått hjälpa till. Vi säger Hej då för den här gången.

2014-11-08 19.31.22

I går städade vi undan och skruvade i handtag. Vi är väldigt nöjda. Men än är det inte klart…

2014-11-08 19.31.01

Ugnen kom också på plats. Kyl och frys har inte kommit än, därför är inte golvlisten på plats.

Fortsättning följer.