Jag måste få säga Äntligen!
Nu är det klart. Det blev som vi tänkt oss. Fast det tog längre tid än vi trott. Så här ser det ut nu, plåtat i går kväll. De gula hårbollarna Felix och Pepsi tar alltid sig tid att vara med där det händer något. Här fick Felix faktiskt lov att ligga på bordet.

bild[1]b

bild[3]b

Kyl och frys till vänster. Fläkten är från Fjäråskupan, Box, som vi köpte via Fredells Byggvaruhus. Ugn och häll från Smeg. Handtagen till skåp och lådor hittade vi hos Byggfabriken. Så också kontakter och strömbrytare i bakelit. Kaklet från Höganäs. Den svarta, matta graniten köpte vi från Granitkungen.

bild[2]b

Katternas mathörna. Ibland får de lov att ducka eftersom diskmaskinen är placerat vid väggen. Men de är hyfsat smidiga så det funkar. I fönstret är det just nu lite väl tomt men jag har tänkt jag ska så tomater i små krukor och kanske förgro potatis. Det är bra ljus för sånt där.

Eller så har jag helt enkelt krukor med örter. Vi får se. Dessutom är det en populär plats för kattbrorsorna att sitta och spana på.

bild 4b

Det mesta var som sagt klart innan jul, men golvet fick vänta ända in i februari. Nu är det också fixat. Hårdvaxat blev det. Så här ser det ut obehandlat. Den här vita nåtningen hade vi själva försökt göra. Som ni ser blev det inte så lyckat. Nåtades om med ljusgrått, slipades och vaxades. Två gånger.

bild 1b

Efter ett lager vax. Fortfarande lite flammigt, men andra lagret täckte fint men att man fortfarande ser lite kvistar och skiftningar. Det ser ni på den översta bilden.

Vad som är kvar nu är att kanske hitta ett nytt bord. Ska vi ha en matta kanske? Något på väggarna, hyllor, en klocka?

Vi får se. Jag gör en uppdatering när det händer något.

Värt att nämna igen är den otroligt duktiga snickaren Seibastian Wennerberg från Vikarbodarnas Snickerifabrik som byggde upp vårt fina kök på plats.