Längtar till bräkande får i trädgården

älskarfår

Som jag längtar efter att mötas av bräkande får när jag släpper ut hund och katt på morgonkvisten. Kli bakom öra, doften av ull, fåra-glädjen när jag man kommer med kvällens grönsaks-rester från pizzan. Ja, det är nästan så jag till och  med längtar efter att jaga får på rymmen i trädgården och att sätta staket!

Förra sommaren var första gången som vi gav oss in i fårvärlden. Med ett stadigt tag i grannarna Caroline, Daniel och Kjells hand (delar av världens grymmaste eko-bondgård Kullsgärde som ligger här på Skrea Backe) så fick vi låna två lamm och två tackor från tidig vår till sen höst. Och det var verkligen kärlek vid första ögonkastet! Nu, när första lammen börjar födas inne i vinterladan här intill, bara spritter det i kroppen. Jag vill ha mer och fler! Större hage, fler får och jag vill lära mig mer om hur man tar tillvara på ull. (Tips någon??)

Jag har alltid älskar djur och ville ju som sagt bli bonde. Men förra året gick vi bananas här hemma och kastade oss rakt in i djurvärlden. Under loppet av ett halvår utökade vi hushållet med katten Svecia, ett gäng kycklingar, höns och tuppar, saliga myskankan Prosten och inte minst fåren Bu, Bä, Frid och Fröjd. Och jag tror att det var lite som att öppna en kran. Nu kan jag aldrig mer vara djurlös. För rackarns så bra man mår av att få gossa ner näsan i en fålpäls, ”valla” hönsflock och packa höpåsar. Jag vet inte hur det är med er, men det ger i alla fall mig riktig sprutti-bang-bang-kraft.