Förra helgen var det bråda dagar då vi hade huset Norrfrid fullt med bröllopsgäster. I dagarna två pågick det förberedelser och spänningen låg i luften då brudparet och deras närmaste gäster levde och trivdes i vårt älskade hus. Innan bröllopet och middagen då förberedelserna fortfarande pågick  hade jag lovat gästerna en lättare lunch i salen. Tidigt samma morgon gick jag ut och skördade det mesta jag behövde till lunchen från djupsängen hemma:

sallad 2

Stök i köket med egenodlad mangold, plocksallat, ärter, bondbönor, rödlök, gurka och tomat som blev en fin sallad med lite olja, pressad citron och rostade pinjenötter

Eija bakar 1

Och så gjorde jag en rödbetspaj av betorna som äntligen var mogna. Min första som fick väldigt mycket beröm och det tackar jag för. Det är precis det här jag älskar och som är odlandets mål och mening, att skörda av allt som är i säsong i trädgården, utgå från ett eller flera av grödorna och komponera ihop till en läcker och okomplicerad måltid.

Eija bakar 3

Lite lime och mynta från växthuset till drycken är fräscht till…

Eija bakar 2

Till efterrätt hallon- och chokladkaka som förevigades av Lisbeth som dagen till ära var brudparets fotograf. Trots detta hann hon flera gånger snurra in till köket för att föreviga min framfart. Hon tog hundratals bilder av brudparets dag och nu väntar jag med spänning på att få se några av dessa och kanske visa er några också!