I helgen hade vi en liten bjudning för goda vänner. Det var kyligt, men precis när de kom så tittade solen fram genom ett blygrått täcke. Det var helt stilla och ljuset som speglade sig över vattnet var nästan magiskt.

Kväll på verandan I Victoria Skoglund

Vi skålade och skrattade och försökte låtsas att det var varmare än det kändes. Men det blev snabbt kallt så vi var tvungna att gå in i värmen. Åhh, vad jag längtar tills vi kan sitta ute och att få plantera ut växter och känna grönska och doft på terassen.

Kväll på verandan I Victoria Skoglund

Kväll på verandan I Victoria Skoglund

Kväll på verandan I Victoria Skoglund

Kväll på verandan I Victoria Skoglund

Jag hade dukat med havsblått porslin och antika vinglas. Linneservetterna knyter jag ihop till en slarvig knut och lägger på tallrikarna. Det blir fint med de jordiga färgerna mot de blå tallrikarna. I kopparvaserna hade jag plockat in den doftande narcissen ‘White Lady’ som är en ljuvlig sort som sprider sig lite varje år i trädgården.

Rabarberpaj I Victoria Skoglund

Till dessert bakade jag en helt fantastisk rabarberpaj som min mamma tipsat om. Lättbakad med lite knäckig smak och söt. Jag serverade den med egenkokt vaniljsås. Det kanske var lite överkurs.. men jag tycker det är så gott med äkta vaniljstång. När såsen är sådär tunn att den smälter över pajen. Här kommer receptet:

8 rabarber

1,25 dl råsocker

1,25 dl socker

2,5 dl mjöl

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

0,5 tsk salt

Rör i:

100 g smält smör

och sedan:

1 st lättvispad äggvita

Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt smör och sedan lätt vispad äggvita. Skär rabarber i skivor och blanda med 2 msk florsocker och 1 msk maizena. Fördela rabarber jämnt i en pajform och smula sedan ut pajsmeten. Jämna till med en blöt hand så det bildar ett jämnt täcke. Baka i ugn på 180 C i 25-35 min lite beroende på form och ugn.

Kram V