Mitt största renoveringsprojekt

Jag är mitt uppe i ett av våra största renoveringsprojekt. Vi ska bygga ut vårt hus. Men låt mig ta det från början. På visningen till huset där vi nu har bott i 14 år, såg man knappt huset för alla människor som stod i vägen. För ja, så kändes det, i vägen. Så fort jag och min man kom innanför dörren visste vi båda två: det här är det. Så snälla, kan ni gå hem alla andra, ni står faktiskt mitt i vårt blivande hem.

hall i 40-talshus. Foto: Helén Karlsson

Vi föll för alla originaldetaljer i huset från 1944. Foto: Helén Karlsson

Mäklaren hade gått ut med ett så kallat lockbud, därav alla spekulanter. Huset var nämligen tämligen nergånget och allt var i original från 1944. Precis vad vi hade letat efter. Efter en rafflande och mycket nervig budgivning blev så huset vårt. Genast satte vi igång med att planera renoveringen. Här skulle vi riva väggen mellan kök och vardagsrum, här skulle vi … men vänta lite.

Så vi väntade faktiskt. Mest för att vi inte hade råd. Men idag är jag glad att vi inte rev den där väggen, jag gillar att ha ett kök att stänga om. Vi tog tag i hallen istället, en sorglig historia med vävtapeter i brunbeige toner … Nu känns hallen lite mer välkomnande.

Hall i 40-talshus. Foto: Helén Karlsson

Den nya tapeten heter Woods från Cole & Son. Foto: Helén Karlsson

Vi har nog sovit i alla rum i vårt hus. För vi tog liksom ett rum i taget. Färdig blir man aldrig, just när man tror att man är det, känns det som att det man började med är gammalt igen. Låter det bekant?

Men nu väntar alltså den stora ombyggnaden. Bygglovet ska bli klart, grannarna ska säga sitt. Hoppas du vill följa med mig på resans gång.