I helgen började jag så sakteliga lasta saker bakpå bilen från huset som inte jag vill kalla Norrfrid längre. Kastruller och skafferivaror. Täcken och kuddar. Målarburkar och penslar. Nästa vecka tar vi släpet och börjar rodda ut de stora sakerna. Mycket är sålt redan så allt behöver inte kånkas ut. Men mitt dörr- och fönsterbågslager som ska bli drömorangeriet därhemma i Klovsta ska vi lasta i hästsläpet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Många är ni därute som tycker att det är sorgligt. Att gårdsbutiken lägger ner. Många ringer och frågar om jag vet om något annat liknande ställe att övernatta på. Men vet ni vad?! Jag har sällan känt mig mer lättad som nu. Beslutet som jag tog i höstas och som jag trodde skulle bli det svåraste jag någonsin gjort. Det var då jag sörjde och hade stora klumpen i magen.

P3121666

Igår blev jag återigen påmind hur det kunde vara. När långa skogsvägen fram till huset blir till en enda lång och livsfarlig isbana och bilarna (ibland ett hundratal på en lördag) halkar fram och jag ber till gudarna att ingen kund ska halka omkull. Hur vi försökte få tag på en bil som kunde sanda då blixthalkan slog till. Hur vi förra vintern körde fram och tillbaks hela tidiga morgonen med svarta hinkarna till kommunens sandtag på andra sidan stan och kastade ut sanden för hand på långa isgatan innan öppning. I helgen blev jag påmind igen. Så jag gav upp och öppnade aldrig. Jag skrev på sociala medier och satte ut skyltar. Hoppas ni som ändå tog er ut förstår. Vi gör ett nytt försök till utförsäljning de kommande helgerna i februari. 40% av prislappen gäller nästa helg!

P7213138

Så klumpen i magen är borta och jag blickar framåt. Känner en sakta stigande lust att äntligen börja rodda i allt som behöver göras hemma i Klovsta. Husen, djuren, odlingarna ska tas om hand där så att gården blomstrar som aldrig förr! Och självklart låter jag er följa med här på bloggen!

bröllopsdukat

Namnet Norrfrid tar jag med mig. Alla skyltar tas ner inom närmaste veckorna och huset i Västnyland som jag inte vill kalla Norrfrid längre byter ägare. Lite utförsäljning varje helg kommer att pågå februari ut och det är OK! Jag mår bättre än på länge!

P3141686

Norrfrid gårdsbutik kommer att återuppstå. När och hur vet jag inte i skrivande stund. Vad jag vet är att sortimentet kommer att vara annorlunda. Ett sortiment som passar vår livsstil. Och då ska ni veta att jag inte behöver någon ny inredning att ständigt bytas ut. Jag behöver hållbarhet och äkthet. Jag behöver linoljefärg och andra byggnadsvårdsprodukter. Jag behöver hantverk som fårskinn och ull. Jag behöver nötkött från våra skogsstutar. Lammkött från våra skogsbetande allmogefår. Ägg från våra fripickande lanthöns. Kött från våra snart anländande skogsglisar. Potatis och grönsaker i massor från våra land. En kopp kaffe, kanske spädd med fjällkomjölk och muffins av egenplockade blåbär. Det behöver jag. Det kan ni vänta er i någon form!

Men först ska jag landa….