Pergolabygge över terassen

Vi har byggt en pergola över vår stekheta terass. Den är så otroligt solig på sommaren att vi har trollat med parasoll och tält tidigare. I år bestämde vi oss för att ha något mer beständigt och stilrent. Johan har tillsammans med en snickare slitit med tunga balkar och virke. Ribborna järnvitriolades som nu håller på att gråna till samma färg som rottingstolarna och det gamla bordet.

pergola

Ovanpå ribborna har vi rullat ut vassmattor som ger en härlig haciendakänsla och ett fint skuggspel över matbordet.

vassmatta

pergola

Jag fick ett tips på min offentliga Facebooksida att jag skulle kolla in Sioo träbehandling. Det ska ge en vacker sammetsgrå yta som är mycket hållbar och beständig. Ett bra råd till er som står i järnvitrioltankar.

pergola

Vissa kvällar är verkligen helt magiska. Jag älskar att sitta på trappan med en kopp te och bara se ut över sjön och växterna som breder ut sin livskraft i alla krukor. I de stora ekfaten har jag planterat flikbladig rönnsumak. Under dem växer den mattbildande blåblommiga Pratian. Lågmält och lyxigt på samma gång.

_DSC8636

I den stora ljusa skålen till höger växer chokladblomman. Har ni inte provat den så gör det nu! Vill ni blanda upp den med andra växter så föreslår jag bronsfänkål och ett svajande brunt gräs. Men jag tycker den är väldigt fin som solitär i en kruka

Kram V.