PLANLÄGGNING

Det har varit tyst här länge. Förstår inte själv hur det kan gå så långt mellan gångerna då jag tittar till er. Ju roligare man har, desto fortare har tiden förmågan att gå. Men i min hjärna har det inte varit tyst. Tvärtom har det varit alldeles för många funderingar om ditt och datt till höger och vänster.

eija2 (2)

Funderar mycket över livet som egenföretagare. Om det verkligen måste vara full gas vissa perioder för att tvärt därefter omvandlas till de lugnaste vatten? Om vi verkligen ska syssla med alla dessa verksamheter? Om vi verkligen behöver klona oss på två gårdar? Varsin gård. Väga fördelar mot nackdelar. Ja, hjärnan har gått på högvarv de senaste veckorna. Vi måste få bröd på bordet, precis som alla andra på ett eller annat sätt……sen kommer jag på mej att tänka på det där KONTORET. Rummet med glasväggar där bordet fylldes med papper i en oändlig räcka, vecka ut och vecka in. Då känner jag mig bortskämd. Då råder plötsligt ingen tvekan. Friheten är viktigast. Egenföretagare är lika med frihet för mig. Även om jag ibland blir så trött att jag bara vill gräva i morotslandet eller fly med en hink till lingonskogen. Det viktigaste är inte målet utan den kringelkrokiga vägen dit.

eija1 (1)

Och precis där uppenbarar sig ytterligare en möjlighet. När man väl släppt taget om tryggheten och vanan brukar de konstigt nog uppenbara sig som från ingenstans, möjligheterna. Bara att spänna fast sig och köra. Precis som jag alltid gör numera. För det viktigaste är inte målet utan vägen dit.

Bilderna tagna av Jenny Karlsson med bloggen Jennys Hem och Harmoni. Numera fotograf Jenny Karlsson. Där berättar Jenny om vårt nya. Det kommer att bli många roliga projekt tillsammans det kan jag lova. Kika in där får ni se!