Det är nu andra dagen jag försöker förtvivlat koncentrera mig på bokföringen som ska resultera i en skattedeklaration som ska in i mitten av veckan. Det går sisådär då jag jämt kommer på miljoner saker som är roligare än just bokföring och som har otroligt lätt för att stjäla min uppmärksamhet. Kommer på mig själv att istället bläddra i tidningar och sjunka in i miljöer där jag inte borde vara just nu. Jag ger upp!

Rogivan4

En miljö jag kan tänka mig sjunka in i är sista rummet på Norrfrid vi gjorde i ordning, Rogivan döpte vi det till

Rogivan5

Som alla andra rum på Norrfrid är också Rogivan inredd med loppade och hittade saker

Rogivan3

kökssoffan ville ingen ha på sommarens auktion, så jag ropade in den för 30 spänn. Den fick sig ett lager militärgrön linoljefärg. Linnelakan från Axlings, kuddar butiken, vägglampor Erikshjälpen. Den vackra tapeten som gör hela rummet kommer från Boråstapeters kollektion Karlslund. Fungerande kakelugn i hörnet vilket är höjden av lyx.

Rogivan2

Min kollega Jenny har fotat så fint till hemsidan här. Det jordgubbsröda täcket är ett sådant tungt gammalt glansigt täcke från 40-50-talet. Inte lätt att hitta men ibland har man tur.

Rogivan9

Rummet består egentligen av två rum, en kattvind hör till där två barn kan sova. När vi bodde i huset var det här äldsta sonens pyttelilla lya, därav den egentillverkade upphöjda sängen med förvaring under. Ibland sov det kompisar över som låg i utrymmet med luckan under sängen

Rogivan10

Barn nummer två kan sova i en knarrande gammal järnsäng med kungliga mässingsknoppar. Timmerväggen lämnade vi precis så rustik som den var. Här kan man förstå vilket arbete det ligger bakom detta hus vars väggar helt och hållet består av handhuggen timmer – i 13 rum och kök!

Och nu tillbaks till papperen. Plikten kallar. Vi hörs!

Eija