Så här skriver man en kokbok

Kokböcker… I love them!!!

Att läsa dem, att planera dem, att jobba med dem, att inreda med dem, att laga ur dem, att samla dem, att få dem, att ge dem…. och inte minst att skriva dem såklart! Jag älskar kokböcker och det är nog bland det roligaste som jag jobbar med. (Hm, svårt det där. Jag har verkligen världens bästa jobb!)

Jag har alltid älskat böcker, så länge jag minns och särskilt kokböcker. Och det var så klart en dröm när jag började skriva om mat för 13 år sedan. Att få vara med och göra kokböcker. Genom åren har jag haft den stora lyxen att både få vara med och jobba med andras kokböcker i form av idéer, styling eller ibland upplagning. Men också det här med mina egna kokböcker. De som verkligen är 100 procent Lisa. Jag trodde jag skulle kissa ner mig när de ringde från Bonnier fakta en septemberdag för sex år sedan och frågade om jag hade någon bokidé som jag ville ge ut hos dem. OM jag hade – typ 1000! Nu har det inte blivit 1000 böcker än så länge, men väl tre. Snart fyra. Och jag har idéer till minst 996 böcker till…

Jag vet att det är fler med mig som drömmer om det här med att ge ut kokböcker. Jag får ofta frågan om hur det kom sig att jag började ge ut kokböcker, hur man gör och varför man faktiskt ger sig på det här med kokböcker trots att det kommer ut typ en kokbok om dagen i Sverige. Ja, allt det och mycket mer pratar jag om i videoklippet här ovanför. Spana in det (och vill du prenumerera på min youtube-kanal blir jag vanvettigt glad och tacksam!)

Ha en fin dag hörni!

(Pst.. jag ser inte så lite livsfarlig ut på startbilden till videon här ovan, men jag lovar – jag bits inte! ;-) )