Vi är glada och stolta över att kunna presentera våra nya bloggare, och det är inga mindre än systrarna Eisenman!

Systrarna Eisenman slog igenom med dunder och brak år 2005 då de släppte sin första kokbok ”Två systrars söta”. Sedan dess ha de gett ut en hel rad hyllade böcker, nu senast ”Från grunden med systrarna Eisenman” som är fylld med recept på hur man på egen hand kan laga alltifrån grönsaksinläggningar och kryddblandningar till ketchup, ostar, flingor och snacks.

Systrarnas recept syns även flitigt i både Lantliv mat&vin och Lantliv. Och nu kan vi alltså med stolthet berätta att de börjat blogga här hos oss på lantliv.com.

Monica och Lisa, välkomna till Lantliv! Hur känns ert nya blogghem?
–Stort tack! Vi tycker det ska bli fantastiskt roligt att blogga för Lantliv då det känns som om vi äntligen har hittat ”hem”.

Vad kommer vi att få se i bloggen? 
— Vi kommer att dela med oss av vår vardag som matskribenter, kokboksförfattare och matstylister. Vi kommer även dela med oss av våra hem, trädgårdar och familjen. Och framförallt bjuda på en massa härliga recept på goda, läckra, annorlunda, smaskens, delikata, inte så annorlunda, nyttiga, onyttiga, festliga, enkla, superavancerande och inspirerande recept. Vi hoppas inspirera vår läsare med allt ifrån donuts och lapskojs till smoothies och brysselkålschips. Och allt däremellan.

Det låter ju superhärligt! Berätta om er matfilosofi
– Vår matfilosofi handlar om njutning med balans – vi talar inte om för er vad ni får och inte får äta utan det vi vill är att inspirera. För oss är mat en livsstil – vi älskar mat och vill gärna dela med oss av vår passion på ett genuint och personligt sätt.

Det börjar lida mot student och sommarfest, har ni något supertips för en lättlagad buffé?
– Välj gärna en blandning av rätter som kan förberedas i förväg med några rätter som ska förberedas samma dag. Då slipper man stressa för mycket och stå i köket när gästerna kommer.

Vad bjuder ni själva helst på när det kommer till festligheter?
–Nu hittar vi mycket inspiration från vår senaste kokbok ”Från Grunden med systrarna Eisenman” – Monicas favorit att bjuda på är kronärtskockor med brynt smör som tilltugg eller hemgjord mozzarella!  Lisas bjuder gärna sina gäster på olika sorters hemgjord glass med en dekadent chokladsås.

Dekadent chokladsås vill vi definitivt ha receptet på! Vad lagar ni en vanlig torsdagkväll då?
– Det kan verkligen variera  – beroende på ork och tid. Ibland är vi lite ”lata” och då kan det bli pizza gjord på färdig köpedeg där alla får toppa med sina favoriter – andra kvällar har vi lite mer tid och då blir det till exempel köttbullar, potatismos, lingonsylt och inlagd gurka – allt hemmagjort.  Vi försöker framförallt variera och konstant introducera nya rätter och smaker som familjen får prova, kombinerat med beprövade favoriter.

Monica, vi har hört lite hönsrykten, berätta, hur går det?
– Jag har i skrivande stund precis hämtat hem hönsen. Väntar just nu med spänning på att få plocka det första ägget ur redet!

Kolla in bloggen: systrarna eisenman

Prenumerera på Lantliv