Vackra ting i grupp

På något sätt hamnar mina favoritsaker alltid i grupp, helst i liknande färger. Det är lite som när jag ska klä mig; jag kan aldrig ha fler än tre färger, helst bara två. En samling teakföremål har hittat sin plats på fönsterbrädan, alla i brunt av förekommen anledning.

www.lantliv.com_ljusstakar i teak

Allt utom ljusstakarna är loppisfynd. Lampfoten har fått en ny skärm i tyg. Saltkaret är en del i ett set om fem av mannens farmor.

www.lantliv.com_designmuggar

Jag erkänner, jag är en samlare. Till exempel samlar jag på fina muggar. De med motiv kommer från Åsa Lindström. Den med bokstaven på är designat av Arne Jacobsen och jag använder den numera som tandborstmugg – bra i en stor familj.

Läs här om Åsas fina Gotlandshem som har varit med i Lantliv nr 7/2015.

www.lantliv.com_stilleben med stenar

Stenar  är jag också svag för. Det är på gränsen till ett tvång att jag måste ha med med några fina stenar från varje strand jag har varit på. Här ligger en liten blandning i en gammal zinkkruka. Förstoringsglasen kommer från min mormor.

www.lantliv.com_stilleben med vas

Barnen är numera så stora så de sällan leker med lego. Men mellansonen tyckte det var kul att skriva med de små klossarna. Vasen är en av få dyrgripar jag äger, ur serien Slowfox i design av Ingegerd Råman.