Vi drömmer

I lördags hade jag ett hejdundrande releasekalas för nya boken Lisa på landet här hemma på Prostens pizza. 140 vimlande, minglande gäster och ett 12-timmarspartajande senare var jag helt varm i magen och totalt slut! Det roligaste var att både jag och min älskade fotograf och granne Magnus Carlsson hade bjudit in gäster båda två, vilket resulterade i att det var en hel härlig drös med människor som var helt nya för mig. Och sånt älskar jag!

Häromdagen slog det mig att det finns en röd tråd i samtal jag har nu för tiden. I jobb, på middagar, i intervjuer, på mingelfester, på möten, på resande fot… jag i nästan alla nya möten och samtal så finns den där röda tråden.

Drömmar. Det känns som att det är det som vi drivs av nu för tiden. Att drömma, att fundera över dem, att väga för och emot och inte minst att förverkliga dem. Det kan vara stora drömmar, som att sälja hus och hem och säga upp sig för att flytta ut på landet och starta det där man drömt om. Leva ett lite annorlunda liv. Det kan också vara drömmar modell mindre. Meka mer på veteran-motorcykeln, springa ett maraton, lära mig flugfiska/dansa/prata italienska. Oavsett så är det drömmar som oftast är den röda tråden i samtal jag involveras i. Och det roligaste av allt är att människorna runt omkring mig faktiskt oftast har förverkligat åtminstone en del av sina drömmar. Här i trakterna stöter jag på många som har gjort samma sak som mig och min man. Vågat välja en lite annorlunda väg. Säga upp sig från sitt välbetalda konsultjobb och startat kafferosteri. Bara för att man drömmer om det. Sälja lägenhet mitt i stan och lämna coola yrkestiteln för att med hull och hår jobba alldeles för många timmar på ett bageri i trädgården men samtidigt göra något man väljer själv. Och som man älskar. Säga ”nja” till Arla och köpa in en pastoristeringsmaskin och börja sälja mjölk på flaska. Precis som man gjorde förr. Kalla det mjölkuppror (som på kvällstidningarnas löpsedlar) eller bara tecken på kreativitet och entreprenörskap. Drömförverkligande.

Hur som helst, jag älskar det där att ha ”Drömförverkligare” på mitt låtsas-visitkort. Jag älskar att låta min dotter växa upp i en miljö där allt är möjligt. Det kommer inte gratis och det kräver sjuhelsikes mycket arbete (och noll koll på tv-tablåer, skådespelare och andra snackisar som man helt enkelt inte hinner hålla koll på allt medans man håller på och förverkligar drömmar…). Men det går.

Vad drömmer du om? Och vad har du förverkligat? Litet som stort – jag är nyfiken!