På torpet och lantstället tar man ofta vad man haver när det kommer till inredning och det kan bli en fantastiskt härlig mix av gammalt, nytt och återbruk. Här är 8 fina inredningsidéer som skapar den där romantiska och gammaldags lantliga stilen som är så fin på torp.

 1. Gör trappan till en uteplats
  Inget stort trädäck på torpet? Behövs inte. Trappan blir lätt favoritplatsen. Gör fint och trivsamt med mycket krukor som hos inredningsfototgrafen Carina Olander där trappan är bästa frukoststället. Utemöbler kan man ställa under ett träd i trädgården så får ni härlig skugga och äter mitt i grönskan. Se hela Carinas torp.
  uteplats torp

  Foto: Carina Olander

 2. Skapa ett fint tvättställ vid utedasset
  Har du ett utedass är en tvättställ på ena sidan en riktigt fin idé. Ställ ut ett bord som du målar i samma färg som utedasset. Kanna och fat i emalj blir fint att fylla med vatten. Vill du ha mer förvaring under bordet kan man hänga ett litet tygstycke under bordsskivan. Vilda blommor i en gammal mjölkkanna blir extra fint precis som vid det här fina tvättstället som vi hittar vid uthuset på författaren Katarina Wennstams mysiga torp. Se hela torpet.
  utedass på torp

  Foto: Klas Sjöberg

  fint tvättställ vid utedasset, inredning för torpet

  Foto: Klas Sjöberg

 3. Tapetsera med blommiga tapeter
  Blommiga tapeter ger en härlig romantisk retrokänsla och de passar lika bra i köket, sovrummet eller i hallen som i det här fina 1800-talstorpet där Josef Franks tapet Vårklockor pryder hallväggarna. På golvet ligger förstås en trasmatta, något som snudd på är ett måste på gamla torp. Se hela 1800-talstorpet.  Här finns många fina blommiga tapeter att välja bland.
  blommiga tapeter, inredningsinspiration torp

  Foto: KARIN JOHANSSON

 4. Använd gamla skåp till förvaring
  Vackrare förvaring får man leta efter. Gamla fina skåp passar utmärkt både i kök och badrum till att förvara handdukar, porslin eller kökssaker i. Det här vackra köksskåpet hittar vi i Carinas torp. Se hela torpet.
  förvaring i köket, torp

  Foto: Carina Olander

 5. Skapa ett sovrum på vinden
  Ett yteffektivt sätt att skapa fler sovrum på torpet är förstås att använda loftet eller vinden. Ett litet krypin under snedtaket ser väldigt mysigt ut. Särskilt om man kan sätta dit något fönster för att få in extra ljus. Det här sovrummet finns i 1800-talstorpet. Mobilen är gjord av tygremsor. Se hela torpet.
  vindssovrum inredninsinspiration torp

  Foto: KARIN JOHANSSON

 6. Udda pinnstolar och kökssoffa i torpköket
  En gammal kökssoffa passar perfekt in i torpköket precis som lite udda pinnstolar i olika färger. Vill man skapa en enhetlig känsla kan man sy gammaldags stolskappor till stolarna som här i Lina Nydahls vackra torpkök. Se hela torpet.
  udda pinnstolar och kökssoffa, inredning för fritidshus, sommarställe och torp

  Foto: LINA NYDAHL

 7. Bygg ett enkelt utekök
  Att laga mat utomhus är en fröjd om sommaren. Till och med diska kan bli roligt om man får stå i en trädgård och göra det. Med enkla medel kan du komma ganska långt när det gäller att bygga ett utekök. Här finns massor av smarta knep och fin inspiration. Det här snygga uteköket med en fin gammal tallrikshylla och öppen förvaring tillhör 1800-talstorpet. Se hela torpet.
  bygg utekök till torpet

  Foto: KARIN JOHANSSON

 8. Använd gamla lådor som bord
  Varför köpa ett nytt soffbord när det räcker att vända på en härlig gammal trälåda eller en vacker gammal kista för att skapa ett charmigt bord. Den här kistan kom med köpet av Linas torp Skottland. Se hela torpet.
  återbruk med kista som bord, inredning för torp, fritidshus

  Foto: LINA NYDAHL

Följ med oss till vackra Champagne 26-29 september 2018! Vi bor på slott bland vinfälten och besöker  tre av Champagnes mest spännande vinhus – Bollinger, Ayala och svenska Hatt et Söner.

resa till champagne