Junikväll hemmavid

Jag har varit nästan helt ledig den här helgen förutom lite arbete med boken som nu börjar bli klar för att skickas på tryck. I lördags stängde jag av telefonen och var hemma alldeles för mig själv. Eftersom jag alltid är omgiven av kollegor, kunder och vänner så behöver jag ibland egentid, även om jag älskar det sociala livet.  Jag bakade fröknäcke, rabarberpaj och lyssnade på radion. Rensade ogräs och vattnade köksträdgården. Somnade före sista nyhetssändningen och sov i nio timmar i sträck.

Igår avslutades kvällen på terrassen med grillad kyckling, hemlagad pesto och ett glas vitt vin. Vi satt ute länge med filtar och pratade. Jag har längtat efter tid med Johan och var så glad att han tog ledigt igår eftermiddag. Vi arbetar båda mycket just nu, då detta är våra högsäsong och familjelivet går lite på sparlåga. Kvällen var ljuvlig och jag tog några bilder strax innan vi gick in.

27

De storblommiga röda penseerna blommar fortfarande så fint, så jag har inte hjärta att byta ut dem ännu.

 

8935

Jag plockade en bukett hundkex som blev extra vackra i det gamla kruset.

084

2739

Glasflaskorna är auktionsfynd från Öland. Krusen kommer från Zetas Trädgård.

96

Yoga ..?

8

Kung i paradiset.

582

Gullbandsgräset planterade jag för fem år sedan i zinktunnan. Det skulle behöva planteras om..men är fastvuxet så jag gödslar det extra mycket varje sommar för att det ska hålla sig fint. (Övervintrar i garaget.) Den blå salvian är ettårig och blommar hela sommaren.

Hoppas ni haft en fin helg / Kram V