Mosskransar och julrosor

Just nu förbereder vi julmarknaden på Zetas. Vi lastar av vagnar med de ljuvligaste växter ni kan tänka er. Är ni sugna att få handla de finaste exemplaren ska ni komma innan marknaden som är i helgen som kommer. Idag fick vi hem helt fantastiska julrosor i lerkruka. Kraftiga och med massor av knoppar.

Julros

Julrosen mår bäst av att få stå utomhus. Visst kan man ha den en stund på fönsterbrädan inomhus. Men efter ett tag brukar bladen gulna och då måste man ställa den svalare.

Julrosor

När den blommat över efter jul så kan ni ställa den i ett utrymme som håller cirka fem plusgrader. På våren när tjälen släpper ska den planteras ut i näringsrik lätt fuktig jord.

julrosor

Jag är svag för de olika hybrider som finns i en mängd olika färger. Just de mörkt vinröda är ju helt fantastiska. Tänkte plantera den tillsammans med kuddmossa och mörkt röda granatäpplen. Läs mer om julrosen här.

1035

Här är den vita avbladade julrosen planterad med kuddmossa och rumsgran i en stor järngryta. Så vackert när de små knopparna sticker upp i det gröna.

julrosor

Vi har fått hem förra årets storsäljare. Maffiga kuddmosse kransar som är mycket vackra att lägga på ett stort fat. Duscha mossan ofta med en sprayflaska så håller den sig fin hela julen.

Kram V