Vårhelg på Öland

Jag och äldsta sonen har haft en magisk helg på Öland. Vilket underbart väder!  Sol från klarblå himmel och skir grönska. Rosenripsen blommade utanför dörren och syrenerna var fulla i knopp.

Känslan när man äntligen kommer fram och får öppna dörren  till huset är obeskrivligt. Den lite instängda doften och dammet som lagt sig under vintern ger mig lyckokänslor. Jag älskar det här gamla huset. Stressen rinner av mig direkt när jag kliver över tröskeln.

öland

Jag har putsat alla fönster och planterat om alla pelargoner. Gardinerna är blekta av solen men jag tycker inte det gör något. Det finns något romantiskt över det solblekta textiler i ett sommarhus, så jag tänker inte byta ut dem.

oxalis

Den rosablommande oxalisen ‘Iron cross’ hade vaknat till liv och blommade redan med små rosa blommor.

326

På Zetas har efterfrågan varit stor efter grön glaserade krukor och vi har hittat en modell som vi vi tycker mycket om från Gränsfors. De är lite dyrare än de oglaserade på grund av att de är lite svårare att tillverka.

934

Krukan bredvid är Zetas egen kruka från Kullabygdens krukmakeri. Den blir bara vackrare för varje år med sin patina.

893

persika riga

I höstas planterade jag ett persikoträd ‘Riga’ intill söder husväggen. Gissa om jag blev glad när de klena grenarna blommade. Jag återkommer med rapport kring detta projekt i sommar.

023

I gräsmattan blommade fyllda och enkelblommande narcisser. Tror den här sorten heter ‘Cassata’.

36

Jag plockade in en ljuvlig doftande bukett till köket.

slån

På bordet i vardagsrummet står ett stort krus med blommande slånkvistar.

Jag känner mig utvilad och tacksam efter en helg i mitt älskade hus. Vi har fikat på mitt favoritställe Cafe ‘Haget’ ( kommer bilder imorgon ). Varit på kosläpp med mina guddöttrar. Gått promenad längs med havet. Och fått vara nära min son.

Hoppas ni också haft en fin helg?

Kram V